Τραγικό: Άφησαν τον γιο τους να πεθάνει επειδή δεν συμπαθούν τους γιατρούς

Τραγικό: Άφησαν τον γιο τους να πεθάνει επειδή δεν συμπαθούν τους γιατρούς

Κάθε μέρα αποκαλύπτονται τραγικά περιστατικά με παιδιά που αδυνατείς να πιστέψεις. Αναρωτιέσαι πως μπορεί να συμβαίνει αυτό σε αθώες ψυχές και μάλιστα οι θύτες να είναι οι ίδιοι οι γονείς. Δυστυχώς, όμως, είναι η πραγματικότητα της εποχής μας. Έτσι, έρχεται να προστεθεί ακόμα μία είδηση που προκαλεί αποτροπιασμό.

Ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ άφησε τον εφτάχρονο γιο του να πεθάνει μετά από βαριά ασθένεια πολλών εβδομάδων επειδή, όπως ισχυρίστηκαν, δεν τα πηγαίνουν καλά με τους γιατρούς. Ο Seth Johnson, είχε παγκρεατίτιδα που εξελίχθηκε σε σήψη, η οποία οδήγησε στην οξεία ανεπάρκεια των οργάνων του. Οι γονείς του, Timothy και Sarah Johnson, μολονότι τις τελευταίες εβδομάδες έβλεπαν ότι το αγοράκι έτρεμε, είχε εμφανίσει φουσκάλες στα πόδια, δυσκολευόταν να καταπιεί το φαγητό του και είχε πέσει μερικές φορές από τις σκάλες λόγω αστάθειας, δεν ήθελαν να το πάνε στο νοσοκομείο γιατί δεν συμπαθούν τους γιατρούς. Έτσι, έβγαλαν μόνοι τους τη «διάγνωση», αποδίδοντας την «παράξενη» συμπεριφορά του σε μετατραυματική διαταραχή άγχους και του έδωσαν διάφορα γιατροσόφια δικής τους έμπνευσης.

Πλέον κατηγορούνται για εγκληματική παραμέληση ανήλικου, ενώ ένα επιπλέον στοιχείο που δυσχεραίνει τη θέση τους, είναι η αποκάλυψη ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο της ζωής του μικρού παιδιού, και παρά την πολύ κακή κατάσταση της υγείας του, είχαν αφήσει την φροντίδα του στον 16χρονο αδερφό του επειδή είχαν να πάνε σε ένα γάμο.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και η εισαγγελία του Πλίμουθ στη Μινεσότα, όπου έγινε το περιστατικό δηλώνοντας: «Οι Johnsons, φυσικά, θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ωστόσο θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να εξασφαλίσουμε την παραδειγματική τιμωρία τους».