Μπαμπάς στα μπλε – Αστυνομικός υιοθέτησε το μωράκι μιας εξαρτημένης γυναίκας στην ηρωίνη (εικόνες,vid)

Μπαμπάς στα μπλε – Αστυνομικός υιοθέτησε το μωράκι μιας εξαρτημένης γυναίκας στην ηρωίνη (εικόνες,vid)

Όταν ο αστυνομικός Ράιαν Χόλετς απάντησε στη κλήση 911 που δέχθηκε από ένα σούπερ μάρκετ του Αλμπουρκέρκη το τελευταίο πράγμα που φανταζόταν ήταν ότι θα έφευγε από εκεί με ένα νέο μέλος στην οικογένειά του.

Η έκτακτη κλήση που έλαβε ο Αμερικανός αστυνομικός αφορούσε μια ληστεία. Φθάνοντας στο κατάστημα είδε ένα ζευγάρι τοξικοεξαρτημένων να κάνουν χρήση ηρωίνης. Πλησίασε το ζευγάρι για να τους ζητήσει τα στοιχεία και διαπίστωσε ότι η κοπέλα ήταν έγκυος. «Θα το σκοτώσεις το μωρό σου», ακούγεται να λέει ο Ράιαν Χόλετς σε βίντεο που μετέδωσε στο CNN. «Γιατί το κάνεις αυτό το πράγμα; Θα καταστρέψεις το μωρό σου και τον εαυτό σου», πρόσθεσε απευθυνόμενος στην τοξικοεξαρτημένη κοπέλα.

Μπαμπάς στα μπλε - Αστυνομικός υιοθέτησε το μωράκι μιας εξαρτημένης γυναίκας στην ηρωίνη (εικόνες,vid)

Η 35χρονη απάντησε στον αστυνομικό πως είναι οκτώ μηνών έγκυος και ότι είναι εθισμένη στην ηρωίνη. Αργότερα δήλωσε στο CNN ότι ενοχλήθηκε από το διδακτικό ύφος του αστυνομικού. «Πώς τολμά να με κρίνει; Δεν έχει ιδέα πόσο δύσκολη είναι ζωή μου;»

Ο αστυνομικός, όμως, επιφύλασσε στην 35χρονη μια έκπληξη. Ο Ράιαν Χόλετς την ρώτησε εάν θα συμφωνούσε να υιοθετήσει το μωράκι που θα φέρει στον κόσμο. «Έχω κουραστεί να βλέπω τόσες πολλές άσχημες καταστάσεις. Θέλω να βοηθήσω και δεν μπορώ. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω».

Ο αστυνομικός και η σύζυγός του, Ρεμπέκα, έχουν ήδη τέσσερα παιδιά. Η Ρεμπέκα συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη με την υιοθεσία του μωρού. Τρεις εβδομάδες μετά ο Ράιαν πήγε στο νοσοκομείο, όπου γεννήθηκε η υιοθετημένη κόρη του. Το νεογέννητο ήρθε στον κόσμο μια εβδομάδα νωρίτερα. Υπέφερε πολύ από στερητικό σύνδρομο ηρωίνης, το οποίο είχε αναπτύξει όσο βρισκόταν στη μήτρα της μαμάς του. Έμεινε στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα για να ξεπεράσει το πρόβλημα με τη χορήγηση ειδικής φαρμακευτικής αγωγής.

Μπαμπάς στα μπλε - Αστυνομικός υιοθέτησε το μωράκι μιας εξαρτημένης γυναίκας στην ηρωίνη (εικόνες,vid)

Η μικρή λέγεται Ελπίδα. Ζει πια μαζί με τη νέα της οικογένεια, έχει αρχίσει να παίρνει κιλά και να κοιμάται καλά.

Η βιολογική μητέρα της Ελπίδας ακόμα παλεύει με τα ναρκωτικά. Χαίρεται, όμως, που το παιδί της βρήκε μια νέα οικογένεια.

Πηγή: athensvoice.gr