Έφερε στη ζωή το μωρό της ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρή

Έφερε στη ζωή το μωρό της ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρή

Η 29χρονη μητέρα, δύο μόλις εβδομάδες πριν φέρει στον κόσμο το μωράκι της, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, η οποία παρουσίασε μια ιδιαίτερα σπάνια επιπλοκή.

Μια συγκλονιστική ιστορία εξελίχθηκε σε νοσοκομείο του Βερολίνου, με πρωταγωνιστές μια 25χρονη, τη νεογέννητη κόρη της και την ομάδα των θεραπόντων ιατρών που κατάφεραν ένα ιατρικό θαύμα.

Η νεαρή μητέρα Franziska Lemke, δύο μόλις εβδομάδες πριν φέρει στον κόσμο το μωράκι της, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, η οποία παρουσίασε μια ιδιαίτερα σπάνια επιπλοκή και προκάλεσε εγκεφαλίτιδα με αποτέλεσμα η 25χρονη να καταστεί εγκεφαλικά νεκρή. Οι γιατροί κράτησαν ζωντανή την τραγική μητέρα με μηχανική υποστήριξη προκειμένου να σώσουν το κοριτσάκι της, κάτι που κατάφεραν.

Περίπου 48 ώρες μετά τον τοκετό, οι ιατροί έδωσαν εντολή να “κλείσει ο διακόπτης” για την 25χρονη.

Τραγική φιγούρα στην ιστορία είναι και ο 29χρονος πατέρας του κοριτσιού και σύζυγος της 25χρονης, Dominik Lemke. «Την Παρασκευή η κόρη μου ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή. Θέλαμε (η σύζυγός μου κι εγώ) να την ονομάσουμε Leonie – Fabienne, αλλά τώρα θα πάρει το όνομά της μαμάς της,  Leonie – Franziska» δήλωσε ο Dominik. «Το κοριτσάκι είναι υγιές. Την κράτησα χαρούμενος στην αγκαλιά μου, αλλά ταυτόχρονα έκλαιγα για τη γυναίκα μου, που δεν μπόρεσε να μοιραστεί αυτήν τη στιγμή μαζί μου» συνέχισε.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι έχει ήδη άλλα τρία παιδιά: «Δεν γνωρίζω ακόμα πώς θα ξαναγυρίσουμε στην καθημερινότητά μας. Εξήγησα στα παιδιά μου ότι η “μαμά είναι τώρα άγγελος”» καταλήγει ο 29χρονος.

(Με πληροφορίες από Daily Mail, φωτογραφία: AP / Ahmed Ramadan)

Πηγή: news247.gr