Δώσε γεύση στον καφέ χωρίς προσθήκη ζάχαρης -5 τρόποι με 0 θερμίδες!

Δώσε γεύση στον καφέ χωρίς προσθήκη ζάχαρης -5 τρόποι με 0 θερμίδες!
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. O καφές, για τους περισσότερους, είναι η σημαντική λεπτομέρεια που επηρεάζει το ξεκίνημα της μέρας τους.

Αν ο καφές είναι ευωδιαστός και γευστικός τότε μιλάμε για την τέλεια εμπειρία. Oι γευστικές παραλλαγές του καφέ είναι αμέτρητες και αυξάνονται συνεχώς. Οσοι δεν είναι σταθεροί στο είδος καφέ που επιλέγουν, δοκιμάζουν συνεχώς νέες γεύσεις στο φλιτζάνι τους.

Εύκολα ο καφές μπορεί να γίνει μια θερμιδική βόμβα: η προσθήκη ζάχαρης, κρέμας, αρωματισμένου σιροπιού και άλλων γλυκαντικών εκτοξεύουν στα ύψη τις θερμίδες του. Θέλουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ με όλο του το άρωμα και να μην μας μένει πικρή γεύση στο στόμα (βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που πίνουν σκέτο τον καφέ τους και είναι αμετανόητοι σε αυτή τους την επιλογή). Μπορείτε να δώσετε άλλη γεύση στον καφέ σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με επιπρόσθετες θερμίδες. Ο καφές θα γεμίσει αρώματα και βέβαια θα αποκτήσει άλλη θρεπτική αξία.

Ακολουθούν πέντε τρόποι που μπορούν να αρωματίσουν τον καφέ σας, χαρίζοντάς του πλούσια γεύση (χωρίς να περιέχουν ζάχαρη).

1) Κανέλα: Η κανέλα θα γλυκάνει τον καφέ με φυσικό τρόπο και θα χαρίσει στη γεύση του άλλη διάσταση. Θα τον αρωματίσει και αυξήσει τη θρεπτική του αξία. Τα μπαχαρικά είναι ο ιδανικός τρόπος να προσθέσετε έξτρα γεύση στο φαγητό ή το ρόφημά σας (χωρίς να χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι ή ζάχαρη, αντίστοιχα).

2) (Άγλυκη) σκόνη κακάο: Το κακάο μπορεί να δώσει έξτρα γεύση στον καφέ σας χωρίς να σας επιβαρύνει. Είναι ένας από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους να δημιουργήσετε ένα απόλυτα γευστικό ρόφημα.

3) Εκχύλισμα βανίλιας: Μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας μπορούν να απογειώσουν την γεύση του καφέ σας. Με 0 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα αρωματικό ρόφημα. Από την άλλη, το σιρόπι βανίλιας είναι αυτό που κάνει τον καφέ «βόμβα» θερμίδων λόγω της ζάχαρης που περιέχει.

4) Mοσχοκάρυδο: Cozy vibes! Η μυρωδιά αυτού του μπαχαρικού δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στο ξεκίνημα της μέρας σας. Αν συνδυαστεί με κανέλα η γεύση γίνεται ακόμα πιο πλούσια. Και βέβαια δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη.

5) Xυμός πορτοκαλιού: Οχι μόνο σας οπλίζει τον οργανισμό με βιταμίνη C, αλλά παράλληλα, μπορεί να δώσει στον καφέ σας (συγκεκριμένα στον espresso) ένα ξεχωριστό άρωμα και ευχάριστη γεύση.

Πηγή: bovary.gr