Έρανος αγάπης: 140.000 ευρώ για τα παιδιά του ζευγαριού που «έφυγε» από καρκίνο

Έρανος αγάπης: 140.000 ευρώ για τα παιδιά του ζευγαριού που «έφυγε» από καρκίνο

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έμειναν χωρίς γονείς. Μέσα στη μεγάλη τους θλίψη, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι δεν έμειναν μόνα στον κόσμο. Μία τεράστια ανθρώπινη αγκαλιά άνοιξε για τα τρία παιδιά που έχασαν τον πατέρα και τη μητέρα τους από καρκίνο με λίγες ημέρες απόσταση. Μία αγκαλιά, που τουλάχιστον θα τους προσφέρει τα απαραίτητα υλικά μέσα για να συνεχίσουν τη ζωή τους και να βρουν τον δρόμο τους. Σε έρανο που πραγματοποιήθηκε, συγκεντρώθηκαν σχεδόν 140.000 ευρώ, αποδεικνύοντας τελικά, πως υπάρχει ένα φως ελπίδας σε τούτον τον κόσμο, ιδιαίτερα για τα τρία αυτά παιδιά, τα οποία, ξαφνικά, έμειναν δίχως κανένα στήριγμα.

Η Τζούλι και ο Μάικ Μπένετ από το Wirral «έφυγαν» με απόσταση λίγων ημερών. Δεν κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο, ούτε για χάρη των τριών παιδιών τους. Η μάχη ήταν άνιση και ως εκ τούτου, προδιαγεγραμμένη. Οι Μοίρες θέλησαν να παίξουν το άσχημο παιχνίδι τους στο ζευγάρι από τη Βρετανία, καθώς το προπερασμένο Σάββατο απεβίωσε η Τζούλι στο νοσοκομείο του Μέρσεϊσάιντ. Δύο 24ωρα μετά, την περασμένη Δευτέρα, ο Μάικ νικήθηκε από τον όγκο που είχε στον εγκέφαλο.

Τα παιδιά, λίγες ώρες πριν χάσουν τους γονείς τους, είχαν ανεβάσει μία οικογενειακή φωτογραφία στο διαδίκτυο, ως μία τελευταία ανάμνηση. Σαν να είχαν προβλέψει τις εξελίξεις. Ενδεχομένως να γνώριζαν ότι σύντομα θα έμεναν μόνα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει ο 21χρονος Λουκ, η 18χρονη Χάνα και ο 13χρονος Όλιβερ ήταν η ανταπόκριση του κόσμου.

Πάνω από 5.300 άνθρωποι συμμετείχαν σε έναν έρανο «για να συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητες και τις σπουδές τους». Το ποσό που συγκεντρώθηκε προσφέρει μία αληθινή ανάσα στα τρία παιδιά. Σίγουρα δεν θα φέρει πίσω τους αγαπημένους τους γονείς, ούτε θα σβήσει τη θλίψη και τον πόνο. Θα μετριάσει, ωστόσο, το δράμα, καθώς θα δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης.

Έρανος αγάπης: 140.000 ευρώ για τα παιδιά του ζευγαριού που «έφυγε» από καρκίνο
«Τα αδέρφια μου και εγώ γίναμε αποδέκτες μίας εκπληκτικής αγάπης από τον κόσμο. Η υποστήριξη και η γενναιοδωρία τους που λάβαμε από τόσους φίλους, γνωστούς και άγνωστους, ήταν συγκινητική», δήλωσε ο Λουκ, ο οποίος, λόγω ηλικίας, καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των υποχρεώσεων.

Ο Μάικ Μπένετ διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο το 2013. Η Τζούλι διαγνώστηκε με καρκίνο στα νεφρά και το ήπαρ τον Μάιο του 2016. Στο νοσοκομείο κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου μέχρι την τελευταία στιγμή. Όταν «έφυγαν», ο κόσμος πρόσφερε το χέρι του στα παιδιά τους…
Πηγή:protothema.gr