ΗΠΑ: 16χρονος μαθητής έπεσε νεκρός μετά την κατανάλωση τριών ποτών με καφεΐνη

ΗΠΑ: 16χρονος μαθητής έπεσε νεκρός μετά την κατανάλωση τριών ποτών με καφεΐνη

16χρονος μαθητής στη Νότια Καρολίνα έχασε τη ζωή του μετά την κατανάλωση τριών ποτών που περιείχαν καφεΐνη, σε λιγότερο από δυο ώρες.

Ο Davis Cripe ήπιε ένα ανθρακούχο ενεργειακό αναψυκτικό, έναν καφέ latte και ένα ισχυρό ενεργειακό ποτό, πριν καταρρεύσει κατά τη διάρκεια του μαθήματος.   Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε, δήλωσε ότι δεν προϋπήρχαν καρδιολογικής φύσεως προβλήματα και ότι η καρδιά του τον πρόδωσε λόγω των ρυθμών που επέφερε η κατανάλωση των τριών ποτών, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Την καρδιακή αρρυθμία φέρεται να επέφερε το τελευταίο ποτό, που τον οδήγησε στο θάνατο μία ώρα αργότερα.   Υπολογισμοί με τη χρήση της βάσης δεδομένων caffeineinformer.com, έδειξαν ότι ο μαθητής είχε καταναλώσει λιγότερο από 500 mg καφεΐνης στην πορεία μέχρι την κατάρρευση του. Όμως, ήταν η γρήγορη κατανάλωση της ποσότητας αυτής που οδήγησε στο μοιραίο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν προσοχή στην πρόσληψη καφεΐνης, ακριβώς όπως κάνουν με το αλκοόλ ή τα τσιγάρα», πρόσθεσε.   Αμερικανική ιατρική ερευνητική ομάδα της Mayo Clinic αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι «μέχρι 400 mg καφεΐνης την ημέρα φαίνεται να είναι ασφαλής ποσότητα για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες». Αυτό είναι το ισοδύναμο με περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ.

Πηγή: lifo.gr