Μετεωρολόγοι: «Ιστορικός χιονιάς θα πλήξει από την Πέμπτη την Αττική!»

Μετεωρολόγοι: «Ιστορικός χιονιάς θα πλήξει από την Πέμπτη την Αττική!»

Με τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, θα μας αποχαιρετήσει, όπως όλα δείχνουν, το 2016. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι άκρως χειμωνιάτικος. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τρίτο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που θα φτάσει αυτό το χειμώνα στη χώρα μας θα είναι και το ψυχρότερο, ενώ θα κορυφωθεί στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Αυτό επιβεβαιώνουν και δύο επώνυμοι μετεωρολόγοι, ο Γιάννης Καλλιάνος και ο Σάκης Αρναούτογλου, με αναρτήσεις τους στις επίσημες σελίδες τους στο facebook. Ο πρώτος έκανε λόγο για «ιστορικό χιονιά που αναμένεται να «χτυπήσει την Αττική από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ σε λευκό κλοιό θα βρεθεί ακόμη και η Κρήτη». Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία και οι χιονοπτώσεις στην Αττική σφοδρές, επηρεάζοντας οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από το πρωί του Σαββάτου, ενώ ανήμερα πρωτοχρονιάς η βελτίωση θα είναι εντυπωσιακή και ο καιρός γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Close