Δίκη για το ερωτικό τρίγωνο της Ν. Μάκρης: «Η Φαίη ζήλευε επειδή είχα κάνει μια χαζομάρα με την αδελφή της, της έδωσα δυο μπουνιές στο κεφάλι»

Δίκη για το ερωτικό τρίγωνο της Ν. Μάκρης: «Η Φαίη ζήλευε επειδή είχα κάνει μια χαζομάρα με την αδελφή της, της έδωσα δυο μπουνιές στο κεφάλι»

Τη δική του εκδοχή για το τι έγινε εκείνη την ημέρα που χτύπησε τη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα έδωσε, απολογούμενος ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την αγαπημένη του. «Δεν είμαι δολοφόνος. Ένας απερίσκεπτος ήμουν χωρίς μυαλό, άμυαλος. Αυτόν τον άνθρωπο που παρουσιάζουν ως  δολοφόνο, το φονιά εγώ δεν τον ξέρω. Την κοπέλα τη χτύπησα πάνω στα νεύρα μου ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω τέτοια ζημιά».

Μιλώντας για τη σχέση του με τη Φαίη ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν μια σχέση γεμάτη πάθος και ζήλια. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι τον διεκδικούσαν οι δυο αδελφές, κηρύσσοντας «πόλεμο» η μια στην άλλη.

«Με την Μαριαλένα έγινε για χαζομάρα», είπε ο κατηγορούμενος μιλώντας για τη συνεύρεση με την αδελφή του θύματος, υποστηρίζοντας ότι ένιωθε μεγάλη τρυφερότητα για τη Φαίη και όχι για την αδελφή της Μαριαλένα.

«Η Μαριαλένα άρχισε να με προσεγγίζει διαφορετικά. Γυρίζοντας από διασκέδαση πήγα στο σπίτι της Μαριαλένα και ανοίγοντας την πόρτα έγινε μια χαζομάρα. Εγώ ένιωθα άσχημα την άλλη μέρα γιατί περνούσα καλά με τη Φαίη.  Της ζήτησα να μην πούμε τίποτα . «Μην μου το χαλάσεις, σε παρακαλώ», της είπα και εκείνη συμφώνησε.  Η Φαίη τα έμαθε όλα από εμάς τους δυο. Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω με τη Φαίη, αλλά εγώ δεν ένιωθα τίποτα για εκείνη και δεν ήθελα … Όταν τα έμαθε η Φαίη χωρίσαμε για λίγες ημέρες. Ξανασμίξαμε μετά από λίγες μέρες, αλλά δεν ήταν εύκολο για την Φαίη. Δεν μπορούσε εύκολα να αφήσει πίσω αυτό που είχε συμβεί με την αδελφή της παρά το γεγονός ότι εγώ ει χα δεσμευτεί πως δεν επρόκειτο να ξανασυμβεί. Παράλληλα, της δημιουργούσε  προβλήματα η Μαριαλένα,  πήγαινε στη δουλειά της, έκανε επεισόδια . Υπήρχε ζήλια κυρίως από την πλευρά της Φαίης».

«Με ζήλευε»

Το κακό δεν άργησε να έρθει μετά από έναν καυγά στο τηλέφωνο. Ήταν Απρίλιος του 2014, με τον κατηγορούμενο να λέει στη Φαίη ότι δεν αντέχει άλλο τη ζήλια της.

«Μου ούρλιαζε  στο τηλέφωνο “λες ψέματα” και εγώ της είπα να το αφήσουμε και όταν νιώσει  καλύτερα να το ξαναδούμε. Μιλούσε άσχημα και της είπα πως δεν θέλω να την συναντήσω. Μετά από 20 λεπτά με ξαναπήρε τηλέφωνο και ήταν ήρεμη και έτσι έγινε το ραντεβού… Όταν, όμως, συναντηθήκαμε ήταν πολύ νευριασμένη. Πήγαμε λίγο πιο πάνω από το σπίτι της, μου φώναζε. Με χτύπησε με τα χέρια της. Προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά. Μου είπε “μου τα έχει πει όλα η Μάνια( σ.σ. έτσι αποκαλούσε την αδελφή της Μαριαλένα),  τα ξέρω όλα” , με κατηγορούσε ότι έχω συνευρεθεί με την αδελφή της αντί για μια φορά 50. Την έσπρωξα, συνέχισε να με χτυπάει. Της έλεγα δεν είναι έτσι. Με χτύπαγε στο πρόσωπο… Την χτύπησα και εγώ με τα χέρια στο πρόσωπο.

Πρόεδρος: Με τα πόδια την χτυπήσατε ;

Κατηγορούμενος: Όχι, μόνο την έσπρωξα.

Πρόεδρος: Είχε πέσει κάτω;

Κατηγορούμενος: Όχι , στο τέλος… Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Θόλωσα.

Πρόεδρος: Μήπως την χτυπήσατε και με τα πόδια;

Κατηγορούμενος: Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές.

Πρόεδρος: Δεν μιλάμε για μπουνιές αλλά για κλωτσιές.

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι  πάνω στα νεύρα μου.

Πρόεδρος: Τα χτυπήματα, ακόμη και με τα χέρια, ήταν σοβαρά χτυπήματα.

Κατηγορούμενος: Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά.

Πρόεδρος: Αυτά τα σκέφτονται σε αυτή την ηλικία. Η Φαίη  ήταν λεπτή;

Κατηγορούμενος: Ψηλή λεπτή, μια χαρά κορίτσι ήταν. Έπεσε κάτω από τα χαστούκια.

Πρόεδρος: Τη χτυπήσατε με χαστούκια στο κεφάλι;

Κατηγορούμενος: Ναι. Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο…Της είπα κοριτσάκι μου σήκω. Την πήρα αγκαλιά, έτρεμα έβαλα τα κλάματα. Είχε χάσει τις αισθήσεις της, μόνο ανέπνεε.

Κλείνοντας την απολογία του ο Βαγγέλης Στεφανάκης υποστήριξε ότι λέει την αλήθεια και πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως τη Δευτέρα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ