Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Ένοχος ο Στεφανάκης, καταδίκη και για την αδελφή της Φαίης

Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Ένοχος ο Στεφανάκης, καταδίκη και για την αδελφή της Φαίης

Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης». Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον Βαγγέλη Στεφανάκη όπως και πρωτόδικα, όπως επίσης ένοχη έκριναν (όπως και πρωτόδικα) και την Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013, όταν η 23χρονη, τότε, Φαίη Μπλάχα, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Όπως προέκυψε αργότερα από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Στεφανάκης εκτός από τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα. Η άτυχη Φαίη, έμαθε για την σχέση αυτή του Στεφανάκη με την αδελφή της και τα ξημερώματα της 6ης Απρίλίου του 2013 κάλεσε τον σύντροφό της να μιλήσουν. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία και σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, η νεαρή κοπέλα πίστευε ότι εκείνο το βράδυ ο φίλος της θα έβγαινε με την αδελφή της.

Κατά τη συνάντηση που έγινε τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, το νεαρό ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία και ο Στεφανάκης, που σύμφωνα με την εισαγγελέα, «είχε μάθει να έχει τον έλεγχο στη σχέση του με τη Φαίη» όταν είδε πως εκείνη του ζητάει το λόγο για την σχέση του με την αδελφή της, την χτύπησε μέχρι θανάτου με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η 23χρονη να χάσει τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες νοσηλείας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η νεαρή κοπέλα αμέσως μετά τα χτυπήματα του Στεφανάκη είχε πέσει σε βαθύ κώμα και η κατάσταση της υγείας της δεν θα αλλαζε ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά την εισαγγελέα μάλιστα, τα χτυπήματα του κατηγορούμενου στη Φαίη ήταν επαγγελματικά καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες και για αυτό το λόγο γνώριζε επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, τις συνέπειες που αυτά θα είχαν για την 23χρονη.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Στεφανάκης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας στην απολογία του στο δικαστήριο, πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη σύντροφό του εκείνο το μοιραίο βράδυ. Όπως είπε την χαστούκισε μόνο επειδή εκείνη του επιτέθηκε πρώτη. Στη συνέχεια, ανέφερε πως η νεαρή κοπέλα μετά τα χτυπήματα του, έχασε την ισορροπία της, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Ελαφρυντικά
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στον εντολέα του τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου,  της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή (σ.σ. σε πρώτο βαθμό ο Στεφανάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια) αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη στο νοσοκομείο. «Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πώς θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της Μαριαλένας Μπλάχα, Αθ. Πλεύρης, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην κατηγορουμένη, αδελφή του θύματος, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της. Υπενθυμίζεται, ότι η Μ. Μπλάχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, σε συνεννόηση με τον Β. Στεφανάκη επιχείρησαν να εμφανίσουν στις αρχές το ψευδές σενάριο ότι η Φαίη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ξυλοδαρμού αλλά γιατί βρέθηκε πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης, χτυπημένη από αυτοκίνητο.

Εισαγγελέας
Στη σχετική τοποθέτησή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Β. Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, ο οποίος και επέφερε κατά την ίδια το θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Για την κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη που εκφράστηκαν στο δικαστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της κ.α. όταν διεκδικούσε από την 3χρονη Φαίη τον Βαγγέλη Στεφανάκη.

Αναμένεται να ακολουθήσει διάσκεψη του δικαστηρίου, προκειμένου δικαστές και ένορκοι να αποφασίσουν για το αν θα χορηγήσουν ή όχι κάποιο ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους. Για τον Βαγγέλη Στεφανάκη η τυχόν αναγνώριση ελαφρυντικού από το δικαστήριο, θα έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει η ισόβια κάθειρξη που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Πηγή: protothema.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ