Περηφάνια! Έλληνας ο άνθρωπος με IQ μεγαλύτερο απ’ του Αϊνστάιν

Περηφάνια! Έλληνας ο άνθρωπος με IQ μεγαλύτερο απ’ του Αϊνστάιν

Ο Ευάγγελος Κατσιούλης έγινε γνωστός στο παγκόσμιο φόρουμ επιστημών ως ο Έλληνας που βρίσκεται μόλις πέντε θέσεις κάτω από το όνομα του διάσημου θεωρητικού φυσικού Stephen Hawking. Στα επίσημα αποτελέσματα του παγκόσμιου διαγωνισμού «Cerebras Society» είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας παγκοσμίως. Στην ιστορία θα μείνει ως ο Έλληνας με IQ υψηλότερο από αυτό του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Barack Obama αλλά και της μαθηματικής διάνοιας Albert Einstein.

Μολονότι θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των ευφυέστερων ανθρώπων του πλανήτη, έχει επιλέξει να αφοσιωθεί στην δουλεία του, την Ψυχοθεραπεία. Μάλιστα, αυτή του η επιλογή τον κάνει να διαφέρει από τον κανόνα που θέλει τους αναγνωρισμένα έξυπνους ανθρώπους να κλείνονται σε ένα εργαστήριο και να δουλεύουν προπάντων για την υστεροφημία τους.

Όλα ξεκίνησαν το 1990, όταν και έλαβε συμμετοχή στο διαγωνισμό μίας μαθηματικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και κατέκτησε την πρώτη θέση. Τη νίκη του την εξέλαβε ως ένα λόγο για να δει τα μαθηματικά με καλύτερο μάτι και να ασχοληθεί μαζί τους λίγο περισσότερο. Τρεις χρονιές αργότερα θα αριστεύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις με υψηλότατους βαθμούς στη φυσική αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματα και θα κερδίσει μία θέση στην πρώτη του επιλογή, την Ιατρική.

Τέλος, ,εκτός από διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Ψυχοφαρμακολογία, είναι και ιδρυτής του World Intelligent Network (WIN), Παγκόσμιου Οργανισμού για άτομα με υψηλές νοητικές ικανότητες που μετρά 8000 μέλη και 52 κοινότητες από όλον τον κόσμο και στοχεύει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μελών του.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ