Νωρίτερα θα πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους-Δείτε πότε

Νωρίτερα θα πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους-Δείτε πότε

Αλλαγές σε ότι αφορά τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδικίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα προστατευόμενα παιδιά ή όσα γεννήθηκαν το 2017, δρομολογούνται εντός της ημέρας. Αυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας, με σημερινές του δηλώσεις.

Παράλληλα, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, έως το πρωί είχαν υποβληθεί 1.173.000 αιτήσεις. Από αυτές εγκρίθηκαν 507.000, απορρίφθηκαν 238.000 και σε αναμονή βρίσκονται 305.000 αιτήσεις.

Οι αλλαγές που θα κλείσουν τελικά μέχρι το μεσημέρι αφορούν

-Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη σχετικά με τη συναίνεση

-Το να μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.

-Το να μπορεί και ο Φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αιτήσεις.

-Το να μπορούν οι γονείς να δηλώνουν σε συγκεκριμένο πεδίο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το τέκνο που έχει γεννηθεί το 2017

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει 50.000 αιτήματα για διορθώσεις στον ΑΜΚΑ (για ευθυγράμμιση με τον Α.Φ.Μ.) και διορθώθηκαν ήδη 15.000.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017 επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Τέλος, ο κ. Καρέλλας τόνισε ότι αν κάποιος εν δυνάμει δικαιούχος κάνει κάποιο λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα.

Πότε θα πιστωθεί το μέρισμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Real fm 97,8.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα υπάρξει τεχνική συμφωνία. «Θα είναι μία γρήγορη αξιολόγηση, χωρίς προβλήματα, για να περάσουμε, αμέσως μετά, στην εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και να ανοίξει ο διάδρομος για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας.

Πηγή: kathimerini.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ