Άρτα: Έξαλλος 37χρονος πυροβόλησε κατά ζευγαριού με το παιδί τους και κατά αστυνομικών

Άρτα: Έξαλλος 37χρονος πυροβόλησε κατά ζευγαριού με το παιδί τους και κατά αστυνομικών

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από τα πυρά 37χρονου ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα σε βάρος οικογένειας- Ενοχλούσε τη μητέρα εμμονικά και ήδη από το 2015 τον είχε καταγγείλει και είχαν εκδοθεί σε βάρος του ασφαλιστικά μέτρα- Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το δράστη και στην ανταλλαγή πυρών τραυματίσθηκαν τόσο ο δράστης όσο και 2 από τους αστυνομικούς.

Το αρρωστημένο πάθος του για μια νεαρή μητέρα οδήγησε χθες το βράδυ έναν 37χρονο να επιτεθεί εναντίον της ίδιας, του συζύγου και του δεκάχρονου αγοριού τους στην Άρτα. Η οικογένεια δέχθηκε την ένοπλη επίθεση ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Ο δράστης είχε γίνει εφιάλτης τους από το 2015 κιόλας, οπότε τον είχαν καταγγείλει στην αστυνομία και σε βάρος του είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει τη γυναίκα.

Του αιματηρού χθεσινοβραδυνού επεισοδίου είχε προηγηθεί παραβίαση των περιοριστικών όρων, καθώς ο δράστης είχε αρχίσει ξανά να  παρακολουθεί τη γυναίκα, με αποτέλεσμα χθες το πρωί εκείνη να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο 37χρονος που σκόρπισε τον τρόμο χθες στην Άρτα, περίπου μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ, παρακολούθησε την οικογένεια, οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και μόλις τους είδε μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, πατέρας, μητέρα και το 10χρονο αγοράκι τους, πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι ο πατέρας και να υποστεί σοκ η μητέρα.

Ο πατέρας κατάφερε να πατήσει γκάζι και να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης, με τον δράστη να συνεχίζει να πυροβολεί εναντίον ενός πρατηρίου καυσίμων, στην αντλία αλλά και στην τζαμαρία εναντίον του ιδιοκτήτη, δίχως ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία και καταδίωξη του δράστη, τον οποίο κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Άρτας, λίγο αργότερα.

Ο δράστης πυροβόλησε εκ νέου εναντίον των αστυνομικών αυτή την φορά, τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό και βαρύτερα έναν άλλον στην κοιλιά, τον θώρακα και τα πόδια, σωριάζοντάς του αιμόφυρτους στον δρόμο. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν τραυματίζοντας σοβαρά τον δράστη.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας, απ’ όπου ήδη πήρε εξιτήριο ο αστυνομικός που τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο συνάδελφός του που τραυματίστηκε σοβαρά, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Άρτας.

Πηγή:news247.gr

Close