Θλιβερό θέαμα: Δεκάδες νεκρά ψάρια στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα!

Θλιβερό θέαμα: Δεκάδες νεκρά ψάρια στα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα!

Αποτρόπαιο είναι το θέαμα στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών του Καϊάφα εδώ και λίγες ημέρες, καθώς στην επιφάνεια του καναλιού που οδηγεί στη λίμνη, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κτιρίου με την πισίνα, επιπλέουν εκατοντάδες νεκρά ψάρια!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πατρίς», τα νεκρά ψάρια είναι πάρα πολλά και εντοπίζονται από την αρχή σχεδόν του μικρού καναλιού που ξεκινά από το σπήλαιο της ιαματική πηγής μέχρι και δέκα μέτρα από τη λίμνη του Καϊάφα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων, η ύπαρξη τόσο μεγάλου πληθυσμού ψαριών οφείλεται πιθανότατα σε περιβαλλοντικούς (θειάφι, βαρέα μέταλλα, τοξικές ουσίες, λιπάσματα, κ.ά.) ή μικροβιολογικούς/μικροβιακούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να γίνει εργαστηριακή εξέταση, ενώ πιθανότατα θα σταλεί και δείγμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Χημείο του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είχε ξαναεμφανιστεί πριν από 10 χρόνια περίπου, προκαλώντας ερωτήσεις στη Βουλή και την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπισή του.
Πηγή:patrisnews.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ