Πότε οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα χάνουν το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Πότε οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα χάνουν το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Παρελθόν θα αποτελεί το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για όσους δικαιούχους είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ και δεν αποδέχονται την θέση εργασίας που θα τους υποδείξει, είτε ο εργασιακός σύμβουλος του Οργανισμού είτε ο αρμόδιος υπάλληλος του εκάστοτε κέντρου κοινότητας.

Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή, κ. Θ. Καράογλου για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου και αναφέρθηκε σχετικά με την αποφυγή ώθησης εργαζόμενων σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας και έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι δικαιούχοι, εφόσον είναι άνεργοι, πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να επισκέπτονται, όποτε κληθούν, τα τοπικά Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ για εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας ή δράση προώθησης στην εργασία.  Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων, το επίδομα διακόπτεται. Αυτό θα ισχύει και για κάλεσμα από τα κέντρα κοινότητας, όταν αυτά «ενεργοποιηθούν».

Παράλληλα σύμφωνα με την κυρία Φωτίου τα τεχνικά προβλήματα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑ διορθώθηκαν την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του προγράμματος και έκτοτε δεν έχει παρουσιαστεί καμία δυσλειτουργία.
Πηγή:dikaiologitika.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ