Λάρισα: Ο ληστής του ιερέα ήταν ο …εραστής του!

Λάρισα: Ο ληστής του ιερέα ήταν ο …εραστής του!

Ροζ λεπτομέρειες της ζωής ενός ιερέα από τη Λάρισα βγήκαν στη φόρα, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης ληστείας στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας νεαρός μαζί με ένα φίλο του μπήκαν στο σπίτι του ιερέα και αφού τον απείλησαν με κουζινομάχαιρο και σουγιά του πήραν 400 ευρώ. Ωστόσο, ο ένας από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι διατηρούσε σχέση επί πληρωμή με τον ιερέα και πως για τις ερωτικές του υπηρεσίες έπαιρνε ως αντάλλαγμα δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα ή Playstation.

Μάλιστα, ο 24χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι συναντιόταν με τον ιερέα σε ξενοδοχεία του Βόλου, όπου πήγαινε χωρίς τα ράσα για να μην τον αναγνωρίσει κανείς.

Πάντως, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή και του έδωσε το δικαίωμα έφεσης, ενώ ο άλλος κατηγορούμενος αθωώθηκε, καθώς ο 24χρονος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τη ληστεία.

Παράλληλα, επειδή η υπόθεση έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις, η Μητρόπολη Λαρίσης έθεσε τον σκανδαλιάρη ιερέα σε αργία, ενώ κινήθηκε εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία και θα απολογηθεί σε εκκλησιαστικό ανακριτή. Μέχρι να αποφασίσουν τα εκκλησιαστικά όργανα για την τύχη του δεν μπορεί να ιερουργεί και πρόκειται να αντικατασταθεί στην εκκλησία της ενορίας του.
Πηγή:kosmoslarissa.gr

Close