8 μυστικά που θα κάνουν τα ρούχα σας να μοσχοβολούν!

8 μυστικά που θα κάνουν τα ρούχα σας να μοσχοβολούν!

Σας έχει τύχει να αγκαλιάσετε κάποιον και, όσο βρίσκεστε χωμένοι στην αγκαλιά του, να αναρωτηθείτε: γιατί τα ρούχα του μυρίζουν τόσο ωραία; Κι εσείς βάζετε μαλακτικό. Κι εσείς τα πλένετε με φροντίδα.

Τι μπορείτε να κάνετε επιπλέον για να μοσχοβολούν τα ρούχα σας;

Βαμβάκι με το άρωμά σας στα συρτάρια
Σφραγίστε με το άρωμά σας τα ρούχα σας, χωρίς όμως να τα ψεκάσετε απευθείας. Για να αποφύγετε τις… αρωματικές υπερβολές, μπορείτε να ψεκάσετε ελαφρά με το αγαπημένο σας άρωμα λίγα χαρτομάντηλα ή βαμβάκι ντεμακιγιάζ, να τα αφήσετε να στεγνώσουν και, τέλος, να τα τοποθετήσετε κάτω από τα ρούχα στα συρτάρια σας.

Αρωματικό αυτοκινήτου
Ακόμα κι αν το αρωματικό αυτοκινήτου δείχνει να ‘χει χάσει τη δραστικότητά του, όταν μεταφερθεί σε ένα πολύ μικρότερο χώρο όπως ένα συρτάρι θα «λειτουργήσει». Μπορείτε να το κρεμάσετε στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας ή στα συρτάρια.

Ένα σακουλάκι γεμάτο κόκκους καφέ
Ο καφές έχει την ιδιότητα να απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές. Παράλληλα, όμως, απελευθερώνει το δικό του ελαφρύ, αλλά ιδιαίτερο άρωμα. Για να τον χρησιμοποιήσετε ως φυσικό αρωματικό ρούχων, φτιάξτε ένα πουγκί από τούλι και τοποθετήστε το στα συρτάρια ή την ντουλάπα σας.

Αιθέρια έλαια στο στεγνωτήριο
Αν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε να προσθέσετε -ενώ λειτουργεί- ένα καθαρό πανάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει 10-20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας. Έτσι θα αρωματίσετε ελαφρά την μπουγάδα σας.

Potpourri στις τσέπες
Μπορείτε να αγοράσετε ποτ-πουρί ή να φτιάξετε το δικό σας (μπορείτε, για παράδειγμα, να ανακατέψετε σ’ ένα μπολ αποξηραμένο μήλο, στικς κανέλας, γαρίφαλο και αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου). Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι ή σε ένα αυτοσχέδιο πουγκί από τούλι, τοποθετήστε το στην τσέπη των μπουφάν, των παλτό, των παντελονιών κ.λπ. και αφήστε το να απελευθερώσει το γλυκό του άρωμα.

Ένα σαπουνάκι στο συρτάρι
Τα σαπούνια έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν το άρωμά τους στο περιβάλλον τους. Επιλέξτε σαπούνια με έντονο άρωμα, τυλίξτε με ένα λεπτό, καθαρό, βαμβακερό πανάκι και βάλτε τα στα συρτάρια σας.

Μαγειρική σόδα για απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών
Η μαγειρική σόδα, που φημίζεται για την ιδιότητά της να καταπολεμά δύσκολους λεκέδες, λειτουργεί απορροφητικά, εξαφανίζοντας τις άσχημες μυρωδιές. Βάλτε δυο-τρία κουταλάκια του γλυκού σ’ ένα σκεύος ή σακουλάκι που «αναπνέει» και τοποθετήστε το μέσα στην ντουλάπα σας. Η μαγειρική σόδα, θα απορροφήσει την οσμή της υγρασίας και της «κλεισούρας».

Μουλιάστε τα πριν το πλύσιμο
Για να νικήσετε ήδη υπάρχουσες δυσάρεστες οσμές και να δώσετε αίσθηση φρεσκάδας στα ρούχα σας, δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό για 15 λεπτά, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, μαζί με μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού.

Πηγή: mama365.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ