Το μεγάλο λάθος με το πλύσιμο του τζιν που κάνουμε όλοι. Αυτό, πραγματικά, πρώτη φορά το ακούμε

Το μεγάλο λάθος με το πλύσιμο του τζιν που κάνουμε όλοι. Αυτό, πραγματικά, πρώτη φορά το ακούμε

Τα τζιν είναι πιθανότατα τα ρούχα που κερδίζουν την Νο1 θέση στη λίστα με τη μεγαλύτερη χρήση. Είναι τα τελικά κομμάτια. Τα καθοριστικά. Φοριούνται στο πάρτι, στην πόλη, το σαββατοκύριακο, μια νύχτα με φεγγάρι και φυσικά στο γραφείο.

Μόνο που με όλη αυτή τη χρήση, ποιος είναι, τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να το φροντίσουμε; Κάποιος θα απαντούσε με ευκολία «να τα πλένουμε συχνά». Κι εδώ έρχεται το μέγα λάθος.

Όχι. Δεν χρειάζεται συχνό πλύσιμο το τζιν για να αντέξει στα χρόνια. Το αντίθετο. Το τζιν τρέφεται με τη χρήση. Διαμορφώνει το ιδανικό σχήμα για το σώμα μας με τα χρόνια και φυσικά με την απουσία καυτού σιδερώματος. Όπως και με την υψηλή θερμοκρασία του στεγνωτηρίου. Αυτό όχι μόνο μπορεί να συρρικνώσει το denim, αλλά μπορεί επίσης να στρεβλώσει το σχήμα του τζιν σας.

Ιδού μερικές κορυφαίες συμβουλές για τα τζιν σας μόνο:

  • Συνιστάται να πλένετε τα τζιν σας κάθε πέντε έως δέκα φορά. Ναι, ναι μάλιστα. Κάθε πέντε έως δέκα χρόνια.
  • Εάν ανησυχείτε για το πλύσιμο των τζιν σας πάρα πολύ συχνά και θέλετε παρά την παραπάνω συμβουλή να τα πλένετε, αλλά φοβάστε ότι μπορεί να ξεθωριάζουν, τότε πλύντε τα σε κρύο νερό και ξύδι για μια ώρα και κρεμάστε τα να στεγνώσουν χωρίς στύψιμο.
  • Εάν επιλέγετε το πλυντήριο, γυρίστε τα τζιν σας προς τα έξω για να τα προστατεύσετε από το ξεθώριασμα και επίσης να διασφαλίσετε ότι το πιο βρώμικο τμήμα του τζιν (αυτό που ακουμπάει στο δέρμα), θα γίνει καθαρό.
  • Τα τζιν μπορούν να πλυθούν με το χέρι με κρύο νερό και ελάχιστο απορρυπαντικό. Μουλιάστε τα τζιν για περίπου 15 έως 30 λεπτά και ξεπλύνετε. Για να βεβαιωθείτε ότι τα τζιν καθαρίστηκαν πλήρως, δοκιμάστε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία δύο έως τρεις φορές.
  • Κατά το στέγνωμα των τζιν μετά από το πλύσιμο στο χέρι, μην τα στριφοτυλίγετε στο στύψιμο. Αντ’ αυτού, κυλήστε τα ρολό και πιέστε τα για να βγάλουν το νερό και στη συνέχεια απλώσετε τα, αφού έχετε βγάλει τις τσέπες έξω.
  • Όταν χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση είναι μεσαία/χαμηλή στη θερμοκρασία.
  • Μην τα σιδερώνετε σε υψηλή θερμοκρασία. Δεν είναι πουκάμισα.

Δείτε ένα βίντεο με την CEO της Levi’s, η οποία λέει «μην πλένετε το τζιν σας»:

Πηγή: womantoc.gr