Τι αποκαλύπτουν τα χρώματα των ρούχων σου για σένα

Τι αποκαλύπτουν τα χρώματα των ρούχων σου για σένα

Όταν διαλέγεις ένα συνδυασμό ρούχων (outfit) για να κάνεις εντύπωση είτε πρόκειται για μία υπόθεση καριέρας, συνέντευξης είτε για μία κοινωνική εκδήλωση, τα χρώματα έχουν τόση σημασία όσο και τα ρούχα που επιλέγετε.

Τα χρώματα μάς λένε κάτι υποσυνείδητα και προκαλούν πολύ διαφορετικές συναισθηματικές αντιδράσεις. Συνεπώς, να έχετε επίγνωση γι’ αυτό, όταν θα διαλέγετε ποιο από τα αγαπημένα σας πουκάμισα ή ποια από τις αγαπημένες σας μπλούζες θα φορέσετε σε μία επαγγελματική συνάντηση.

Τι σημαίνει το κάθε χρώμα

Μαύρο
Το μαύρο είναι το χρώμα του κύρους και της δύναμης. Είναι αρκετά αρεστό στο χώρο της μόδας, γιατί κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν πιο αδύνατοι και είναι επίσης κομψό και διαχρονικό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλό είναι να αποφεύγετε το total black look, γιατί αυτό σας κάνει να φαίνεστε αρκετά απόμακρη και δυσπρόσιτη.

Γκρι
Ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα για να φορέσετε σε μία συνέντευξη, το γκρι αντιπροσωπεύει τη φινέτσα και την εμπιστοσύνη. Καθώς δεν είναι ένα από τα χρώματα που αποσπά την προσοχή, το άτομο που θα έχετε απέναντί σας θα είναι συγκεντρωμένο σε αυτά που έχετε να του πείτε παρά στα ρούχα που φοράτε.

Άσπρο
Το λευκό χρώμα είναι αρκετά δημοφιλές στο χώρο της μόδας, γιατί είναι φωτεινό, ουδέτερο και ταιριάζει με τα πάντα. Φορώντας το σε μία συνέντευξη, δείχνει καθαριότητα και απλότητα.

Κόκκινο
Το πιο συναισθηματικά έντονο, δυνατό και επιθετικό χρώμα, το κόκκινο προκαλεί πιο έντονους καρδιακούς παλμούς και πιο γρήγορες αναπνοές.  Είναι επίσης το χρώμα του έρωτα και του πάθους. Ένας άνθρωπος ντυμένος στα κόκκινα γίνεται αντιληπτός γρήγορα, αλλά επίσης δείχνει και πιο γεμάτος. Δεδομένου ότι είναι ένα τόσο έντονο χρώμα, το κόκκινο ενδεχομένως και να μην είναι το κατάλληλο χρώμα για μία συνέντευξη, γιατί αποσπά την προσοχή του ατόμου που δίνετε συνέντευξη.

Κίτρινο
Χαρούμενο και ηλιόλουστο, το κίτρινο καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή. Είναι το πιο δύσκολο χρώμα για την αντίληψη του ματιού, οπότε μπορεί να είναι υπερβολικό αν το φοράτε από την κορυφή ως τα νύχια. Το κίτρινο ενισχύει τη συγκέντρωση, εξού και η χρήση του στα χαρτάκια σημειώσεων.

Πράσινο
Το πράσινο συμβολίζει τη φύση. Είναι το πιο ήρεμο χρώμα για τα μάτια, ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί και αναζωογονεί. Το σκούρο πράσινο είναι αρρενωπό, συντηρητικό και υποδηλώνει πλούτο.

Μπλε
Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, το μπλε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα. Γαλήνιο και ήρεμο, το μπλε προκαλεί στο σώμα την παραγωγή κατευναστικών χημικών ουσιών. Οι σύμβουλοι μόδας προτείνουν το μπλε για επαγγελματικές συνεντεύξεις, γιατί συμβολίζει αξιοπιστία και αυτοέλεγχο.

Μωβ
Το χρώμα της αφοσίωσης, το μωβ υποδηλώνει πολυτέλεια, πλούτο και ποιότητα. Ναι, ενδεχομένως να μην είναι ένα καλό χρώμα για μία συνέντευξη, γιατί εκλαμβάνεται περισσότερο ως γυναικείο χρώμα, ρομαντικό και επειδή είναι σπάνιο στη φύση, το μωβ μπορεί να δείχνει και υποκρισία.

Καφέ
Σταθερό και αξιόπιστο, το καφέ είναι το χρώμα της γης και είναι άφθονο στη φύση. Το ανοιχτό καφέ υποδηλώνει γνησιότητα. Αν φορεθεί σε μία συνέντευξη, το καφέ αντανακλά σταθερότητα και προάγει την επικοινωνία.

Πηγή: primadonnavera.gr