Πώς να ντυθείς αν έχεις τον σωματότυπο της μεσογειακής γυναίκας

Πώς να ντυθείς αν έχεις τον σωματότυπο της μεσογειακής γυναίκας

Πρώτα από όλα, να πούμε εδώ λίγο έντονα και αυστηρά ότι οι οδηγοί για τους σωματότυπους είναι απεικόνιση δύο διαστάσεων ενώ ο άνθρωπος είναι τριών, γεγονός που πρέπει να σε κάνει να ελέγχεις διπλά τέτοιους οδηγούς γιατί δεν λειτουργούν πάντα πάνω στο κάθε σώμα. Την κατάταξη αυτή την χρησιμοποιώ σαν εργαλείο για να προτείνω γενικές φόρμες στα ρούχα αλλά με τίποτα δεν πιστεύω ότι μια γυναίκα ανήκει εντελώς σε μια κατηγορία.

Επίσης, αρκετές φορές, είναι προτιμότερο να νιώθουμε καλά, από το να είμαστε σωστά ντυμένες σύμφωνα με τους νόμους των σωματότυπων.

Ξεκαθαρίζω πως οι οδηγοί βοηθούν να αντιληφθούμε την γεωμετρία του σώματός μας και να επιλέγουμε τα ανάλογα ρούχα. Οι συνδυασμοί μεταξύ τους είναι μέρος μια ευρύτερης έμπνευσης.

Ο σωματότυπος «αχλάδι» μαζί με την κλεψύδρα είναι από τους πιο γνωστούς ανάμεσα στις γυναίκες. Πώς ντυνόμαστε όμως;

«Αχλάδι» σημαίνει στενοί ώμοι, λεπτή ακαθόριστη μέση και γεμάτοι γοφοί. Η ακαθόριστη μέση σε αυτόν τον σωματότυπο πρέπει να «δημιουργηθεί» γιατί δεν υπάρχει στη γνωστή θέση (σσ. πάνω από τους γοφούς που αυτό το σημείο είναι γεμάτο και όχι πιο στενό όπως θα έπρεπε να είναι).

Σκοπός του outfit σου είναι να εκμεταλλευτείς το στενό σημείο κάτω από το στήθος μετατρέποντάς το σε μια εικονική μέση. Με λίγα λόγια,το πάνω μέρος του σώματός σου χρειάζεται πλάτος για να έρθει σε ισορροπία με το κάτω μέρος του σώματός σου.

Επειδή, λοιπόν, το κάτω μέρος είναι γεμάτο προσπάθησε να μην φοράς ξεβαμμένα τζιν γιατί τα ξεβάμματα προσθέτουν όγκο ενώ ιδανικό τζιν για σένα είναι οι ελαφριές καμπάνες.

Flare 💞💞💞 ▶Tam. 40 ▶Vendas pelo direct, Whatsapp 11 93803-7008 ou site www.luttie.com.br #bebelajeans #flarejeans #calçajeans #flare #modafeminino

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luttiê (@luttiemoda) στις

Μπορείς να κερδίσεις επιπλέον ύψος φορώντας μέσα από την καμπάνα μποτάκι ή πλατφόρμα.

Ο κορμός σου είναι στενός γι’ αυτό τα σακάκια και οι οριζόντιες ρίγες θα του δώσουν πλάτος ενώ ιδανικά για σένα είναι τα φορέματα σε Α γραμμή. Τα παπούτσια σου δεν πρέπει να είναι λεπτά αλλά πιο γεμάτα και -ιδανικά- ελαφρώς μυτερά για να μακραίνουν το πόδι σου.

Όπως θα κατάλαβες μέχρι τώρα μιλάμε για ένα παιχνίδι γεωμετρίας. Δώσε, λοιπόν, στον κορμό σου πλάτος παίζοντας και με patterns αλλά και χρώματα.

Προσοχή στα πολύ κολλητά ρούχα, στο ύψος της φούστας αλλά και ύψος του καβάλου στα παντελόνια. Προτίμησε τα medium rise.

Το ντύσιμό σου είναι μια δημιουργική διαδικασία. Φρόντισε να το χαρείς και να παίξεις με υφές και χρώματα. Αν κάτι έχεις τεστάρει ότι σου πηγαίνει και νιώθεις υπέροχα μέσα σε αυτό, τότε πολύ πιθανό να είσαι σωστή να έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή.

Πηγή: bovary.gr