Ο σωστός τρόπος να πλύνεις το αγαπημένο σου κασκόλ χωρίς να το καταστρέψεις

Ο σωστός τρόπος να πλύνεις το αγαπημένο σου κασκόλ χωρίς να το καταστρέψεις

Τα κασκόλ είναι απαραίτητα τους χειμερινούς μήνες στην ντουλάπα σου αφού σε κρατάνε ζεστή στις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά αποτελούν και την τελευταία πινελιά στο στυλ σου.

Με μία μόνο κίνηση ολοκληρώνουν κάθε outfit και χαρίζουν πόντουςσοφιστικέ κομψότητας αλλά και μια δόση χρώματος όταν αυτό χρειάζεται (και συμβαίνει συχνά μέσα στις γκρίζες ημέρες του χειμώνα). Τα κασκόλ χαρίζουν απίστευτη αίσθηση και για αυτό δεν μπορούμε να έχουμε μόνο ένα, ειδικά από τα μεγάλα blanket scarves που μας τυλίγουν με την ζεστασιά τους και αισθανόμαστε cosy και άνετες στο κρύο. Τα φοράμεξανά και ξανά, κάθε μέρα το χειμώνα ακόμα και μέρες που ο καιρός δεν απαιτεί τόσο ζεστό ντύσιμο, ριγμένα απλά στους ώμους μας.

Πολλές φορές ξεχνάμε πως και τα κασκόλ όπως όλα μας τα ρούχα χρειάζονται συχνό πλύσιμο, πόσω μάλλον όταν κυριολεκτικά σέρνονται παντού, σε κρεμάστρες, καρέκλες, στο δρόμο. Και τα κασκόλ χρειάζονται την δική τους φροντίδα όπως όλα τα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα την γυναικεία αλλά και την ανδρική. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος να πλύνουμε τα αγαπημένα μας αυτά αξεσουάρ χωρίς να αλλοιώσουμε τηνυφή και πυκνότητα τους, αλλά και χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους;

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά σαπούνια για αυτόν τον σκοπό που περιποιούνται τα κασκόλ, όμως μπορείτε να το κάνετε εύκολα και με baby shampoo. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια λεκάνη και ένα σαμπουάν για μωρά, το οποίο με την ιδιαίτερη σύνθεση του θα καθαρίσει τέλεια το κασκόλ σας χωρίς να το καταστρέψει.

 

Η διαδικασία είναι απλή. Αφού γεμίσετε την λεκάνη με κρύο νερό διαλύετε μέσα μερικές σταγόνες από το σαμπουάν και βυθίζετε το κασκόλ ή το μαντήλι σας. Αφήστε μόνο δέκα λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά, χωρίς όμως να πέφτει το νερό της βρύσης απευθείας πάνω στο ύφασμα. Η πίεση του νερού μπορεί να καταστρέψει τις ίνες του υφάσματος και να χάσει την φόρμα του.

Έτσι είναι καλύτερο να γεμίσετε ξανά με νερό την λεκάνη και να το αδειάσετε. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται.

Τέλος στραγγίξτε πιέζοντας το ύφασμα και όχι περιστρέφοντας ή τσιμπώντας το. Απλώστε σε ευθεία επιφάνεια και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα.

Αυτό ήταν! Tο κασκόλ σας είναι καθαρό και απαλό στην αφή όπως όταν το πρωτοφορέσατε!

Πηγή: bovary.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ