Η Κάμερον Ντίαζ αποκάλυψε το μυστικό ομορφιάς για τις γυναίκες μετά τα 40!

Η Κάμερον Ντίαζ αποκάλυψε το μυστικό ομορφιάς για τις γυναίκες μετά τα 40!

H 45χρονη Κάμερον Ντίαζ αποφάσισε να μετατρέψει το χρόνο που περνάει σε μάθημα ζωής και αποκαλύπτει μέσα από τα βίβλια της πώς μπορεί μια γυναίκα να μεγαλώσει όμορφα μετά τα 40.

Είναι όμορφη, με σεξαπίλ και ένα τεράστιο χαμόγελο που την χαρακτηρίζει. Η Κάμερον Ντίαζ αποτέλεσε πρότυπο ομορφιάς την δεκαετία του 90 και με έναν μαγικό τρόπο τα καταφέρνει ακόμα. Τι κι’ αν μεγαλώνει, η ομορφιά της παραμένει αναλλοίωτη.

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο και να επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα που την γεμίζουν και την κάνουν ευτυχισμένη.

Οταν άρχισε να πλησιάζει τα 40, η συχνότερη ερώτηση που δεχόταν από όλους τους δημοσιογράφους ήταν η εξής: «Φοβάστε τα 40;».

Η Κάμερον Ντίαζ έτσι σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ όμορφο να μοιραστεί την εμπειρία και τις σκέψεις της για τη γήρανση και την ομορφιά μετά τα 40 με άλλες γυναίκες στο μπεστ-σέλερ «Το βιβλίο της μακροζωίας».

«Εμαθα ότι το να γερνάς σημαίνει να ζεις. Νιώθω ευγνώμων που μεγαλώνω, γιατί δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο. Η κοινωνία δεν επιτρέπει τις γυναίκες να μεγαλώσουν. Είναι λες και έχουν αποτύχει αν φανεί στο πρόσωπό τους ότι γερνάνε. Καθώς μεγαλώνουμε περνάμε από διάφορες φάσεις. Η πιο σημαδιακή για μένα ήταν η φάση των 40. Είχα τόσες απορίες που σκέφτηκα ότι ίσως φοβάμαι τα 40. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι δεν έχω τίποτα να φοβάμαι. Είμαι ευγνώμων που καταφέρνω να γίνω ένα χρόνο μεγαλύτερη, γιατί δεν συμβαίνει σε όλους. Δεν καταφέρνουν όλοι να γεράσουν. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να έχω νιώσει την ανάγκη να δείχνω όπως όταν ήμουν πιο νέα» σημειώνει στο βιβλίο της.

«Καθώς οι ερωτήσεις για την ηλικία μου έπεφταν βροχή, συνειδητοποίησα πόσο φοβόμαστε όλοι να μεγαλώσουμε». Η επιθυμία της να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία της γήρανσης την οδήγησε στην έκδοση του δεύτερου βιβλίου της «The Longevity Book».

Η Ντίαζ είχε ομολογήσει στο παρελθόν ότι μετάνιωσε που είχε κάνει μπότοξ, γιατί μετά δυσκολευόταν να αναγνωρίσει το πρόσωπό της στον καθρέφτη.

«Προτιμώ να βλέπω το πρόσωπό μου να γερνάει παρά να βλέπω ένα πρόσωπο που δεν λέει τίποτα» είχε δηλώσει. Τώρα δεν έχει πρόβλημα με τις ρυτίδες της και έμαθε να τις αποδέχεται και να τις αγαπά: «Οι ρυτίδες στο πρόσωπό μου δείχνουν πόσο έχω γελάσει στη ζωή μου».

«Υπάρχει ένας μόνος τρόπος να μεγαλώνει όμορφα και αυτό είναι να ζεις. Εξαρτάται δηλαδή από το πώς ζεις, πώς φροντίζεις τον εαυτό σου. Ξεχωρίζω πέντε πυλώνες στην ευεξία: καλή διατροφή, καλή κίνηση, καλός ύπνος, απαλλαγή από το άγχος και ουσιώδεις, ζεστές, συναισθηματικές σχέσεις. Αυτό το βιβλίο βοηθάει τις γυναίκες να αναλάβουν την ευθύνη του σώματος τους. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε θα γεράσουν με προβλήματα και δυστυχία αντί να νιώθουν πλήρεις για όλη τους τη ζωή» συμπληρώνει.

«Δεν υπάρχει αντι-γηραντικό μυστικό. Δεν μπορείς να πας τον χρόνο πίσω και αυτό είναι γεγονός. Για μένα πάντως το μυστικό είναι να ζω την κάθε στιγμή όσο καλύτερα μπορώ» εξηγεί η Κάμερον τονίζοντας ότι ευτυχία είναι να αποδέχεσαι τη ζωή όπως έρχεται.

«Ομορφιά είναι η εκτίμηση, όχι η υποτίμηση. Μεγαλώνει, δεν ξεθωριάζει.Με το χρόνο έχω απόκτηση μία πιο ελαστική άποψη για το τι πραγματικά είναι η ομορφιά. Δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι. Είναι κάτι με το οποίο εξελίσσεσαι» τονίζει σε όλες τις γυναίκες.

Η Κάμερον Ντίαζ αποκάλυψε το μυστικό ομορφιάς για τις γυναίκες μετά τα 40!

«Να τρέφεσαι σωστά, να κινείς το σώμα σου, να κοιμάσαι καλά το βράδυ, να εκτονώνεις το στρες και να σχετίζεσαι με εκείνους που αγαπάς». Αυτοί είναι οι 5 πυλώνες της υγείας, σύμφωνα με την Aμερικανίδα ηθοποιό και συγγραφέα.

«Ξυπνάω το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να στρώνω το κρεβάτι μου. Αυτό σηματοδοτεί για μένα την αρχή της ημέρας. Αφού βουρτσίσω τα δόντια μου, θα πιω ένα λίτρο νερό και έπειτα θα κάνω διαλογισμό για 20 λεπτά, επειδή χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό μου. Νιώθω πιο ήρεμη έτσι και έτοιμη να ξεκινήσω την ημέρα μου. Τρώω ένα καλό πρωινό γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες για ενέργεια όλη την ημέρα» περιγράφει.

Η συμβουλή της πάντως, είναι να αφήσουμε στην άκρη τη ζάχαρη που μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό αργότερα.

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου είμαι ικανοποιημένη. Νιώθω τόσο ενθουσιασμένη! Το ότι μεγαλώνω είναι το πιο ωραίο κομμάτι στη ζωή μου», παραδέχεται ώριμα η Κάμερον τονίζοντας την ευγνωμοσύνη που νιώθει γιατί τώρα γνωρίζει περισσότερο και καλύτερα τον εαυτό της ενώ την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεται καλύτερα ό,τι συμβαίνει γύρω της.

Πηγή: bovary.gr