Πως να καταλάβεις ότι ένα παπούτσι είναι άνετο χωρίς καν να το φορέσεις

Πως να καταλάβεις ότι ένα παπούτσι είναι άνετο χωρίς καν να το φορέσεις

Πόσες φορές έχεις διαλέξει και αγοράσει παπούτσια χωρίς καν να τα δοκιμάσεις γιατι είτε δεν προλάβαινες είτε γιατι απλά ήσουν σίγουρη ότι θα είναι τέλεια; Μάλλον πολλές, αφού αν ρίξεις μια ματιά στην παπουτσοθήκη σου, θα δεις πολλά ζευγάρια σου τα οποία είναι σχεδόν αφόρετα και καινούργια.

Μέχρι σήμερα αυτό, μιας και αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε για να σε βοηθήσει να ξεχωρίζεις τα άνετα παπούτσια με το μάτι, χωρίς καν να τα δοκιμάσεις. Τι λες; Είσαι έτοιμη να μάθεις τους τρόπους;

1. Τσέκαρε το τακούνι :

Αν είσαι σε mood να αγοράσεις και να φορέσεις ψηλοτάκουνα πρέπει να γνωρίζεις ότι το χοντρό τακούνι αλλλιώς στηρίζει το πόδι σου σε αντίθεση με το λεπτό. Άρα αν θες κάτι άνετο και δεν προλαβαίνεις να το δοκιμάσεις, δώσε την ψήφο σου στο ψηλοτάκουνο με το χοντρό τακούνι.

2. Δώσε βάση στα πιο χαλαρά κορδόνια :

Πολλά παπούτσια έχουν κορδόνια είτε στο μπροστινό μέρος είτε απλά δένουν στον αστράγαλο. Αν λοιπόν θέλεις ένα τέτοιου είδους παπουτσιού, πρόσεξε τα κορδόνια να έχουν πρώτον ελαστικότητα και δεύτερον να δένουν χαλαρά.

3. Διάλεξε ένα παπούτσι που έχει σόλα με επένδυση :

Ένα παπούτσι που έχει σόλα από υλικά με ποιότητα αλλά και με extra επένδυση και με μια απλή κίνηση καταλαβαίνεις ότι θα είναι άνετη και όχι σκληρή και θα σε δυσκολέψει στο περπάτημα, είναι εκείνο που πρέπει να αποκτήσεις με κλειστά μάτια.

4. Αγόρασε εκείνο το παπούτσι που είναι από φυσικά υλικά :

Αν δεις κάποιο παπούτσι και καταλάβεις ότι είναι φτιαγμένο από κάθε είδους δέρμα, ή σουέντ, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αγοράσεις ένα άνετο και καλό παπούτσι, από το να πάρεις ένα που είναι φτιαγμένο από συνθετικά υλικά.

5. Τσέκαρε την σταθερότητα του :

Eιδικότερα αν θέλεις να διαλέξεις ένα flat παπούτσι τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Με τα 2 χέρια σου έλεγξε την ελαστικότητα του πάτου και όσο πιο πολύ λυγίζει τόσο πιο άνετο και ευλοφόρετο θα είναι.

Πηγή: followme.gr