Τροφές που ενισχύουν το μεταβολισμό σας!

Τροφές που ενισχύουν το μεταβολισμό σας!

Όταν ένα άτομο έχει ένα αργό μεταβολισμό, είναι πολύ πιθανό να κερδίζει  βάρος εύκολα και να δυσκολεύεται να απαλλαγεί από αυτό. Το σώμα σας συσσωρεύει πιο εύκολα λίπος και δυσκολεύεται σημαντικά να το αποβάλλει, ενώ η ψυχολογία του ατόμου συνήθως ακολουθεί πορεία αντιστρόφως ανάλογη του βάρους του.

Επομένως, είναι σημαντικό να αναζητηθεί η αναγκαία για τον οργανισμό βοήθεια για να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λύση! Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να καταφύγετε σε διάφορα φυσικά εργαλεία που είναι πολύ αποτελεσματικά, όπως το να παρέχετε στον οργανισμό σας επαρκή ανάπαυση, να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας την σωματική άσκηση συχνά και να καταναλώνετε τροφές που έχουν την ικανότητα να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας. Μεταξύ των τροφών αυτών είναι και οι ακόλουθες:

Πιπεριές

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε καψαϊκίνη, οι πιπεριές είναι το ιδανικό τρόφιμο για να αυξηθεί ο μεταβολισμός, συμβάλλοντας στη βέλτιστη κατανάλωση θερμίδων και μειώνοντας αποτελεσματικά την ποσότητα του λίπους που συσσωρεύεται στον οργανισμό. Επιπλέον, έχουν την ικανότητα να μειώνουν το αίσθημα της πείνας μεταξύ των γευμάτων.

Καφές και πράσινο τσάι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ ή πράσινου τσαγιού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τον μεταβολισμό. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμβολή των αντιοξειδωτικών που είναι άφθονα σε αυτά τα δύο ροφήματα και βοηθούν όσους τα καταναλώνουν σε καθημερινή βάση.

Αγκινάρες

Κι όμως, καλά διαβάσατε. Οι αγκινάρες έχουν ένα συστατικό που ονομάζεται lnulina, πρόκειται για έναν υδατάνθρακας που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της ποσότητας της γκρελίνης που παράγεται από τον οργανισμό. Η γκρελίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το αν αισθάνεστε πεινασμένοι ή χορτάτοι.

Τζίντζερ

Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικά, αλλά και σε άλλες σημαντικές για τον οργανισμό ουσίες, το τζίντζερ έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αλλά και το αίσθημα του κορεσμού, έτσι ώστε να μην έχετε την ανάγκη να τρώτε κάθε στιγμή. Είναι μία ιδιότητα πολύ σημαντική όταν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας, αλλά και να το διατηρήσετε υπό έλεγχο.

Ξηροί καρποί και ψάρια

Οι ξηροί καρποί και τα ψάρια είναι σημαντικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της ορμόνης λεπτίνης. Έχει αποδειχθεί ότι όταν αυτή η ορμόνη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ο μεταβολισμός αυξάνει την ταχύτητα του. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την καύση των θερμίδων.

Αχλάδια και μήλα

Αυτά τα φρούτα έχουν τη δυνατότητα να σας βοηθήσουν να κάψετε το περιττό λίπος και να μπορέσετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Μην έχετε κανένα ενδοιασμό να ενσωματώσετε τα ούτως ή άλλως νόστιμα φρούτα στην ημερησία διάταξη, για να μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο σας.

Πηγή: itrofi.gr