10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

Όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά, οι ανάγκες, οι επιθυμίες και η φροντίδα των παιδιών γίνονται η νούμερο ένα προτεραιότητά της και όλα τ’ άλλα ακολουθούν- αν δεν εξαλειφθούν εντελώς! Μια απ’ τις καθημερινές της συνήθειες, που στην προ-παιδιών εποχή θεωρούσε δεδομένη και που τώρα περιορίζεται σημαντικά, είναι η περιποίηση του εαυτού της.

Οι ώρες –για κάποιες γυναίκες περισσότερες, για κάποιες λιγότερες- που αφιέρωνε για να φροντίζει την εμφάνισή της, πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Επειδή, όμως, «ο καλός ο καπετάνιος ξέρει κι άλλο μονοπάτι», δείτε πώς μπορείτε να ξαναβρείτε τον παλιό, λαμπερό σας εαυτό με κάποια έξυπνα και γρήγορα tips που θα εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Χέρια

Μανικιούρ

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες

Αν μαζί με τα νύχια σας, βάφετε και τα… δάχτυλά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ένα εύκολο και γρήγορο μανικιούρ: Για αρχή, ζεστάνετε με τα χέρια σας για λίγα δευτερόλεπτα το μπουκαλάκι με το μανό που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τον «κανόνα των τριών γραμμών». Βάζοντας μια λεπτή στρώση μανό, κάντε τρεις διαφορετικές λωρίδες που θα καλύψουν όλο το νύχι. Έτσι θα περιορίσετε τα λάθη και τις χρονοβόρες «διορθώσεις» με τη μπατονέτα. Στο τέλος, για να στεγνώσει πιο γρήγορα το μανό, απλώς βουτήξτε τα χέρια σας σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για ένα λεπτό.

Προστασία

Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται καθημερινά απ’ τις δουλειές και από την… απροσεξία μας! Για να τα γλυτώσετε από την κακομεταχείριση, φροντίστε να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα ή όταν έρχεστε σ’ επαφή με χημικά προϊόντα. Έτσι, θα αποφύγετε την ξηρότητα και τα χέρια σας θα παραμείνουν  απαλά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να απλώνετε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης το βράδυ που θα δρα ενώ κοιμάστε.

Ντους και απολέπιση για λαμπερό δέρμα

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για να κρατήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και λαμπερό. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο και θέλετε να ξεμπερδεύετε γρήγορα ενώ κάνετε το καθημερινό σας ντους, το κλασικό σφουγγάρι- λούφα, μαζί με το αφρόλουτρό σας, θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Εκτός από τα οφέλη… ομορφιάς της απολέπισης, θα χαλαρώσετε και θα ανανεωθείτε!

Μαλλιά

Στέγνωμα

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

Το πιστολάκι είναι ίσως το αγαπημένο σας σεσουάρ για την περιποίηση των μαλλιών, ωστόσο δεν παύει να είναι και πάλι μια χρονοβόρα διαδικασία. Για να μειώσετε τον χρόνο στεγνώματος και να μην ταλαιπωρείτε πια χωρίς λόγο τα μαλλιά σας, στριφογυρίστε τα και περάστε κατά μήκος τους μια πετσέτα από μικροΐνες, που είναι πιο φιλική στα μαλλιά. Έτσι, θα απομακρύνετε την περισσότερη υγρασία και θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο το πιστολάκι.

Αντί για λούσιμο

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

Πολλές φορές οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας και η εξάντληση κάνουν το λούσιμο να φαντάζει… εφιαλτικό σε σχέση μ’ ένα γρήγορο, πεντάλεπτο ντους που θα πλύνουμε μόνο το σώμα μας. Γι’ αυτό, αν μένετε συχνά άλουστη, μπορείτε να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας με ένα ξηρό σαμπουάν. Απλώς περάστε το από τις ρίζες κάνοντας ένα απαλό μασάζ και στη συνέχεια χτενιστείτε όπως θέλετε.

«Έξυπνα χτενίσματα»

Μια περιποιημένη κόμη προσθέτει πολλούς πόντους γοητείας σε μια γυναίκα! Όμως, αν δεν έχετε χρόνο να χτενίζετε καθημερινά τα μαλλιά σας, μπορείτε να καταφύγετε σε έναν πανεύκολο κότσο που θα σας…μεταμορφώσει. Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Ή να τα ισιώσετε απλώς πιάνοντάς τα κοτσίδα…

Μακιγιάζ

Προϊόντα 2 σε 1

Για να αποκτήσετε μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα σε χρόνο dt, σας προτείνουμε να ξεχάσετε όλα τα περιττά προϊόντα, γλυτώνοντας χρόνο αλλά και χρήμα. Προτιμήστε προϊόντα δύο σε ένα, όπως οι γνωστές πλέον BB Cream, που προσφέρουν κάλυψη και ομοιομορφία, χωρίς να χρειαστεί να εφαρμόσετε άλλο makeup ή πούδρα και χωρίς να επιβαρύνετε περισσότερο την επιδερμίδα σας. Με τον ερχομό του καλοκαιριού, σας προτείνουμε να επιλέξετε μια BB cream που θα συνδυάζει και αντιηλιακή προστασία.

Κραγιόν και ρουζ μαζί!

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

Μια συμβουλή προερχόμενη από τις… γιαγιάδες μας, που μη έχοντας πολλά χρήματα ή μεγάλη ποικιλία προϊόντων μακιγιάζ, έπρεπε να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους. Αν βιάζεστε και δεν βρίσκετε το ρουζ ή αν σας τελείωσε, χωρίς να έχετε ρεζέρβα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «κοκκινάδι» των χειλιών στη θέση του! Απλώς φροντίστε να είστε προσεκτική με την ποσότητα που θα βάλετε και να το απλώσετε καλά στα μήλα με λίγο βαμβάκι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις σκιές ματιών. Εφόσον η απόχρωσή τους ταιριάζει και στα μάγουλά σας, εκμεταλλευτείτε την έξυπνα σαν ρουζ.

Μειώστε τα λάθη

10 έξυπνα μυστικά ομορφιάς για πολυάσχολες γυναίκες!

Και γλυτώστε χρόνο! Αν θέλετε να είστε προσεγμένη στη δουλειά, αλλά το eye liner ή το μολύβι ματιών σας φαίνονται… βουνό, περιορίστε τα λάθη με κάποια τρικ! Βάζοντας ένα κουτάλι στη γωνία του ματιού ή μια κάρτα αποφεύγετε τις μουτζούρες και γλιτώνετε χρόνο από το να τις διορθώνετε.

Ενυδατικό χειλιών πασπαρτού

Το κραγιόν και ειδικά τα έντονα χρώματα, χρειάζονται έστω και μια μικρή μαεστρία για να εφαρμοστούν σωστά και το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Για να μην καταφύγουμε σε αντιαισθητικά πασαλείμματα ενώ βιαζόμαστε να φύγουμε για να πάμε τα παιδιά στο σχολείο, ένα ενυδατικό χειλιών με χρώμα θα δώσει λάμψη στα χείλη μας ενώ τα ενυδατώνει. Εκτός αυτού, μπορείτε να το έχετε στη τσάντα σας όλη τη μέρα και να το ανανεώνετε χωρίς να χρειάζεται να προσέχετε να μην «ξεφύγει» το χρώμα.

Πηγή: mama365.gr