Αυτό είναι, σύμφωνα με τους ειδικους, το ένα ύφασμα που βλάπτει σοβαρά την υγεία σου!

Αυτό είναι, σύμφωνα με τους ειδικους, το ένα ύφασμα που βλάπτει σοβαρά την υγεία σου!

Θεωρείται το πιο επικίνδυνο που μπορείς να φορέσεΙς.

Μπορεί η βιολογία να μην ήταν το δυνατό σου μάθημα στο σχολείο αλλά κάτι που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας.

Οπότε εύκολα μπορείς να καταλάβεις πως το να το προστατέψεις και να του συμπεριφερθείς σωστά είναι πάρα πολύ σημαντικό, άρα οτιδήποτε έρχεται σε καθημερινή επαφή μαζί του πρέπει να φιλτάρεται πολύ προσεκτικά.

Από τις κρέμες που χρησιμοποιείς μέχρι τα ρούχα που φοράς, όλες οι επιφάνειες που έρχονται σε τριβή με την επιδερμίδα σου μπορεί να επηρρεάσουν σοβαρά την υγεία της, ακόμα και την νεανικότητα της όψης σου.

Μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους που οι περισσότεροι αγνοούμε – ή θυσιάζουμε πολύ εύκολα στον βωμό της μόδας – είναι ο τύπος υφάσματος που επιλέγουμε στα ρούχα που φοράμε.

Ποιο είναι όμως εκείνο το ύφασμα που οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε όσο κανένα άλλο, καθώς θεωρείται υπεύθυνο για ερεθισμούς και πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας του σώματος; Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το νούμερο ένα ρουχο που πρέπει να βγάλεις άμεσα από τη γκαρνταρόμπα σου είναι οτιδήποτε είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υφάσματα.

Η παραπάνω μεγάλη κατηγορία περιλαμβάνει το ακρυλικό, τον πολυεστέρα και φυσικά το νάιλον, τα οποία θεωρούνται πολύ βλαβερά για την υγεία του δέρματος μας. Όπως μας ενημερώνουν οι επιστήμονες τα συγκεκριένα υφάσματα περνούν από μία πολύ «σκληρή» διαδικασία παραγωγής, καθώς περνάνε από χημική επεξαργασία πριν φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Όπως αναφέρει άρθρο της Science Daily, μετά από μεγάλη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, οι άνθρωποι που φορούν τακτικά συνθετικά ρούχα είναι σοβαρά εκτεθειμμένοι σε μολύνσεις, αλλεργίες, και δερματολογικά προβλήματα. Μάλιστα η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος στον πολυεστέρα, ο οποίος θεωρείται και επίσημα ό,τι πιο βλαβερό για την επιδερμίδα.

Όσο για το ποιο είναι το πιο φιλικό ύφασμα για το δέρμα μας δεν χωράει αμφιβολία. Βαμβεκερό και μόνο βαμβακερό.

Πηγή: womantoc.gr