Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά

Όσοι παλεύουν με τη… μάστιγα των λαδωμένων μαλλιών, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το καθημερινό λούσιμο είναι ένας χρονοβόρος εφιάλτης. Αν είσαι και μαμά, μάλιστα, το λούσιμο φαντάζει μια μακρινή και απραγματοποίητη πολυτέλεια, δείτε λίγα μικρά, έξυπνα και δοκιμασμένα κόλπα.

Πείτε ναι στα αξεσουάρ

Σας αρέσουν οι παλιές αλλά κλασικές μπαντάνες και οι στέκες; Δεν έχετε παρά να τις επιστρατεύσετε για να «καμουφλάρετε» με στιλ τα μαλλιά και να τρενάρετε τουλάχιστον μία μέρα, το λούσιμο.

Κοτσίδες, ο σύμμαχός σας
Τα χτενίσματα «πιάνουν» καλύτερα όταν τα μαλλιά είναι λίγο λαδωμένα, γι’ αυτό μην φοβηθείτε να τα πιάσετε κοτσίδες. Μπορείτε να κρύψετε ακόμα και τις ρίζες, φτιάχνοντας μια κοτσίδα – κορώνα πάνω από την κανονική ή κάνοντας μικρά κοτσιδάκια που ξεκινούν από ψηλά.

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά
Πλύνετε μόνο ό,τι… κάνει μπαμ

Κοινώς τις αφέλειες ή τη φράντζα. Το υποτυπώδες αυτό λούσιμο μπορεί να γίνει σε χρόνο dt και μάλιστα χωρίς καν να μπείτε στη μπανιέρα -ο νιπτήρας είναι ιδανικός γι’ αυτή τη δουλειά.

Καθαρίστε τη βούρτσα σας

Εκεί καταλήγουν όλα τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αν δεν καθαρίζουμε συχνά τη βούρτσα, αυτά ανακυκλώνονται και καταλήγουν και πάλι στα μαλλιά μας, λαδώνοντάς τα ακόμα περισσότερο. Το ιδανικό είναι να πλένετε τις βούρτσες μια φορά την εβδομάδα με λίγο σαμπουάν.

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά

Αν πάλι, προτιμάτε τις χτένες, καθαρίστε τις είτε με λίγο υγρό κρεμοσάπουνο χεριών είτε με μια καθαρή οδοντόβουρτσα.

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά
Κοιμηθείτε αφού εφαρμόσετε dry shampoo

Αφήστε το ξηρό σαμπουάν να δράσει ενώ κοιμάστε και το πρωί περάστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι για λίγη ώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι φρέσκο και δεν θα θυμίζει με τίποτα τα χθεσινά λαδωμένα μαλλιά.

Όταν λουστείτε, προτιμήστε το χλιαρό νερό

Το ζεστό νερό αυξάνει την ποσότητα των λιπαρών ουσιών που παράγει το δέρμα μας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού είναι οι 40 βαθμοί Κελσίου. Σταδιακά, θα δείτε ότι τα δεν θα χρειάζεστε καθημερινά λούσιμο.

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινάΈχετε αλεύρι;

Σε σχέση με το ταλκ που επίσης χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες για να ξηράνουν τα μαλλιά τους, το αλεύρι διαλύεται πολύ εύκολα, δεν αφήνει «ασπράκια» και θα σας δώσει περισσότερο όγκο.

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά
Πλεξούδες και το βράδυ

Με όσο περισσότερα υφάσματα έρχονται σε επαφή τα μαλλιά μας, τόσο ευκολότερα λαδώνουν. Για να μειώσετε αυτή την ανεπιθύμητη επαφή, πιάστε τα μαλλιά σας κοτσιδάκια. Μ’ αυτό τον τρόπο, μάλιστα, θα φριζάρουν λιγότερο και θα φαίνονται περισσότερο ανανεωμένα.

Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά
Αλλάξτε χωρίστρα

Τα μαλλιά «συνηθίζουν» όταν είναι τοποθετημένα στη μία μεριά με αποτέλεσμα να χάνουν όγκο στις ρίζες τους και να φαίνονται πιο λαδωμένα. Αλλάζοντας την χωρίστρα συχνά- πυκνά, αποκτούν όγκο, ανανεωμένη εμφάνιση και φαίνονται πιο καθαρά.
Τι να κάνετε για να μην λούζεστε καθημερινά

Πηγή: mama365.gr