H διατροφολόγος της Τζένιφερ Λόπεζ σου δίνει 6 χρυσούς κανόνες για γρήγορο μεταβολισμό

H διατροφολόγος της Τζένιφερ Λόπεζ σου δίνει 6 χρυσούς κανόνες για γρήγορο μεταβολισμό

Μιλώντας για μεταβολισμό, έχουμε συνήθως στο μυαλό μας ένα εγγενές χαρακτηριστικό το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για το βάρος μας.

Πράγματι, ο καλός ή κακός μεταβολισμός παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο εύκολα και γρήγορα παίρνουμε ή χάνουμε βάρος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο μεταβολισμός δεν είναι κάτι που έχει περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό υποστηρίζει η διατροφολόγος διασήμων Haylie Pomroy, που μεταξύ άλλων, επιμελείται τη διατροφή της Τζένιφερ Λόπεζ και της Ρις Γουίδερσπουν. «Όταν τρως αρκετά, αλλά τρως τις σωστές τροφές τη σωστή στιγμή, μπορείς να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου, να έχεις περισσότερη ενέργεια και πιο υγιές δέρμα» δήλωσε στο Well+Good.

Ποιοι είναι λοιπόν οι έξι χρυσοί κανόνες της για καλύτερο μεταβολισμό;

 Προτίμησε αγνά, μη εξεπεργασμένα τρόφιμα.
Φρούτα, λαχανικά, κρέας, γάλα και ψάρια προκρίνονται σε αντίθεση με οποιαδήποτε τροφή μπορεί να περιέχει πρόσθετα χημικά, γλυκαντικά ή συντηρητικά.

Αθλήσου σωστά
Το να κάνεις την κατάλληλη γυμναστική για τις ανάγκες σου, είναι σχεδόν όσο σημαντικό είναι το να αθλείσαι γενικά. Εκτός από μια προπόνηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου, η Pomroy προτείνει να τρως ένα μικρό σνακ κάθε φορά πριν γυμναστείς. «Το cardio σε συνδυασμό με ασκήσεις δύναμης, είναι ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός για το κάψιμο του λίπους», σημειώνει.

Φάε πρωινό μέσα σε μισή ώρα από την ώρα που θα σηκωθείς
Αν δεν τρως πρωινό μόλις ξυπνάς, το σώμα σου αναγκάζεται να λειτουργήσει «χωρίς καύσιμα». Έτσι, παίρνει την εντολή να αρχίσει να αποθηκεύει σε λίπος, ώστε να έχει απόθεμα ενέργειας. Η Pomroy προτείνει να φας κάτι μικρό και στη διάρκεια της μέρας να τρως τρία γεύματα και δύο σνακ.

Κάνε εναλλαγές στα γεύματά σου
Μια πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι όσοι εναλλάσουν συχνά τα γεύματα στη διατροφή τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν περιττά κιλά, καθώς αναγκάζουν το μεταβολισμό τους να αναπροσαρμόζεται και να παραμένει «ξύπνιος».

Μην εστιάζεις στις θερμίδες
Τις περισσότερες φορές, η στέρηση έχει χειρότερα αποτελέσματα στο σώμα σου, αφού χρειάζεται να καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητες για να αναπληρώσεις. Η Pomroy εστιάζει στην αξία της ποιότητας των γευμάτων και όχι στην περιεκτικότητά τους σε θερμίδες.

Επίλεξε τροφές που σου αρέσουν
«Η απόλαυση είναι σημαντική», σημειώνει η Pomroy. Το να απολαμβάνεις το φαγητό μειώνει τα επίπεδα στρες και βελτιώνει τη διάθεσή σου.

Πηγή: womantoc.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ