Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να στεγνώνετε τα μαλλιά σας

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να στεγνώνετε τα μαλλιά σας

Για να παραμένουν υγιή και λαμπερά.

12Το στέγνωμα των μαλλιών μετά το μπάνιο είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Αν δε, είστε και φαν του hair styling (όπως εγώ), τότε θα ξέρετε πως το πιστολάκι είναι ο αγαπημένος μας φίλος, ανεξαρτήτου εποχής. Υπάρχουν όμως λάθη που κάνουμε όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας τα οποία τους αφαιρούν λάμψη και υγεία και τα κάνουν πολύ εύθραυστα. Εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να μην υποφέρουν τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του στεγνώματος και να παραμείνουν υγιή και λαμπερά.

Δεν αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώσουν μόνα τους

Είμαι σίγουρη ότι αυτό το tip δεν περιμένατε να το δείτε, καθώς επικρατεί η εντύπωση, πως τα μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά είναι πιο δυνατά. Στην πραγματικότητα αυτό είναι μύθος. Όσο τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα, τα λέπια της τρίχας είναι ανοιχτά και διογκωμένα και συνεπώς πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Δεν κοιμόμαστε με βρεγμένο κεφάλι

Μπορεί να μοιάζει με συμβουλή που θα μας έδινε η μαμά μας για να μην κρυώσουμε, κι όμως το να μην κοιμόμαστε με βρεγμένο κεφάλι έχει πέρα από οφέλη για την υγεία μας, οφέλη και για την υγεία των μαλλιών μας. Όπως αναφέραμε, τα ανοιχτά λέπια της τρίχας την καθιστούν επιρρεπή στο σπάσιμο, πόσο μάλλον όταν τα βρεγμένα μαλλιά συνδυάζονται με τρίψιμο στο μαξιλάρι, τραυματίζοντας τις τρίχες.

Δεν τα χτενίζουμε ποτέ βρεγμένα
Στην ίδια λογική, αφού ξέρουμε πως τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα, αποφεύγουμε να τα χτενίζουμε όταν είναι βρεγμένα. Ιδανικά, τα χτενίζουμε πριν το ντους, διαδικασία που έχει πολλαπλά οφέλη για την τρίχα. Αρχικά, με το χτένισμα της τρίχας, τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής πηγαίνουν σε όλη την τρίχα, ενυδατώνοντας της και προστατεύοντάς την από το λούσιμο που θα ακολουθήσει. Επίσης, αν μπείτε για λούσιμο με χτενισμένα μαλλιά, γλιτώνετε πολύ χρόνο από το ξεμπέρδεμα που θα έπρεπε να κάνετε μετά και που αναπόφευκτα θα κατέληγε σε σπάσιμο της τρίχας.

Δεν τα τρίβουμε με την πετσέτα
Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν τρίβουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα.
Μετά το λούσιμο, τα τυλίγουμε για να απορροφήσει η πετσέτα τα πολλά νερά και έπειτα την περνάμε ταμποναριστά από τα μαλλιά μας. Εάν αντί για πετσέτα, χρησιμοποιήσετε μια βαμβακερή μπλούζα γι αυτή την διαδικασία, ακόμα καλύτερα!

Δεν χρησιμοποιούμε θερμαντικά εργαλεία σε νωπά μαλλιά
Αν χρησιμοποιείτε θερμαντικά εργαλεία (όπως για παράδειγμα πρέσα ισιώματος) για το styling των μαλλιών σας μην τον κάνετε ποτέ όσο αυτά είναι νωπά. Στην ουσία, όταν χρησιμοποιούμε καυτά εργαλεία σε νωπά μαλλιά, καταφέρνουμε να εξατμιστεί όλη η υγρασία της τρίχας και έπειτα απροστάτευτη πια να καεί. Εάν θέλετε να πετύχετε το καλύτερο στέγνωμα και styling στα μαλλιά σας, όσο είναι ακόμα νωπά, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι στην χαμηλή σκάλα, στοχεύοντας κυρίως στις ρίζες και λιγότερο στις άκρες μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά στο 95% και έπειτα δυναμώστε την σκάλα θερμότητας. Επίσης, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε θερμαντικά εργαλεία, κάντε το πάντα σε στεγνά μαλλιά, ιδανικά αφού έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο προστατευτικό προϊόν κατά της θερμότητας, και αφού τελειώσετε το styling «κλειδώστε» το χτένισμά σας με κρύο αέρα από το πιστολάκι.

Αυτός είναι ο τρόπος να στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας, ώστε να μένουν υγιή και λαμπερά!

Εύκολο, έτσι;

Πηγή: instyle,gr