6 Συμβουλές μακιγιάζ από την …ειδικό, Tyra Banks!

6 Συμβουλές μακιγιάζ από την …ειδικό, Tyra Banks!

Γνωρίζεις κάποια γυναίκα που να μπορεί να βαφτεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά – στο μετρό ή ακόμη και όταν έχει σταματήσει σε κόκκινο φανάρι;

Η Tyra Banks είναι μία από αυτές τις γυναίκες. «Όταν ξεκίνησα το μόντελινγκ, συχνά έκανα παράπονα στην μητέρα μου που δεν είχα παρόμοια ζυγωματικά με τη Christy Turlington. Εκείνη πάντα μου απαντούσε ‘Βάψτα κορίτσι μου’», εξομολογείται η οικοδέσποινα του America’s Next Top Model. Έτσι, λοιπόν, προσέχοντας τις τεχνικές της μητέρας της αλλά και των επαγγελματιών, η Tyra κατάφερε να γίνει ειδικός στο μακιγιάζ.

Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει να μας προτείνει η ίδια για να γίνουμε πιο υπέροχες χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της.

Βάψου όπως η Tyra Banks

Ξεκίνησε με την σκιά ματιών

6 Συμβουλές μακιγιάζ από την …ειδικό, Tyra Banks!
«Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάλω μια καφέ σκιά ματιών σε μολύβι στις επάνω και κάτω βλεφαρίδες μου. Την απλώνω χωρίς ιδιαίτερη προσοχή – όσο πιο άτσαλα, τόσο καλύτερα. Μετά την απλώνω με το δάχτυλο μου. Αν θέλω περισσότερο βάθος, την απλώνω μέχρι την άκρη του ματιού. Ωστόσο, τα μάτια σου θα ήταν καλύτερα να τα κάνεις σε μια ασφαλή περιοχή, όπως στο μπάνιο ή στο γραφείο σου, πριν μπεις στο αμάξι.».

Συμβουλή: Αν σε πιέζει ο χρόνος, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένο δάχτυλο για κάθε προϊόν για να μην χρειάζεται να καθαρίζεις τα χέρια σου συνέχεια!

Πρόσθεσε eyeliner και μάσκαρα
«
Η γραμμή που έκανα με το eyeliner ήταν συνήθως χάλια. Χρησιμοποιούσα μπατονέτες και ντεμακιγιάζ για να διορθώσω τα λάθη μου, αλλά κατέληγα μουτζουρωμένη. Γι’ αυτό τον λόγο σχεδίασα το Oops Liner που διαθέτει ένα eyeliner από τη μια πλευρά κι ένα διορθωτικό από την άλλη. Με αυτό το προϊόν μπορώ να τονίσω το βλέμμα μου όποτε θέλω. Μετά απλά προσθέτω τουλάχιστον 3 στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες μου.»

Φτιάξε το περίγραμμα του προσώπου σου

6 Συμβουλές μακιγιάζ από την …ειδικό, Tyra Banks!
«Κορυφαίοι μακιγιέζ, όπως οι Kevyn Aucoin και Charlotte Tilbury, προτείνουν το εξής: Πέρασε ένα στικ makeup σε ουδέτερο χρώμα από το κέντρο των αυτιών σου διαγώνια προς τα κάτω – ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σου – σχεδόν 4 εκατοστά απόσταση από τη γωνία του στόματος σου. Έπειτα, χρωμάτισε κατά μήκος του μετώπου σου κοντά στα μαλλιά σου, από τον ένα κρόταφο στον άλλο, και προς τα κάτω και στις δύο πλευρές της μύτης σου. Τέλος, σβήσε ελαφρά χρησιμοποιώντας τον παράμεσο για να αναμείξεις.»

Συμβουλή: Μην κάνεις το περίγραμμα με ρουζ. Αυτό ήταν μια τάση τη δεκαετία του ’80, αλλά δεν εφαρμόζεται πλέον. Προτίμησε ένα ουδέτερο χρώμα το οποίο είναι μία ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από το χρώμα της επιδερμίδας σου.

Να είσαι ακριβής με το highlighter
«
Εφαρμόζω την κρέμα λάμψης από την κορυφή των ζυγωματικών μου προς τους κροτάφους και χρησιμοποιώ τον δείκτη μου για να απλώσω τη γυαλάδα. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο μου δεν φαίνεται κρύο – είναι λαμπερό ακριβώς εκεί που θέλω.»

Συμβουλή: Άπλωσε με απαλές κινήσεις – μην τρίβεις – τις κρέμες στο δέρμα σου. Το τρίψιμο απομακρύνει το χρώμα, γι’ αυτό τρίψε μόνο σε περίπτωση που έχεις προσθέσει πάρα πολύ.

Βάλε ρουζ
«
Αν θέλω τα μάγουλα μου να έχουν λίγο χρώμα, τονίζω τα μήλα από τα μάγουλα μου με ένα ρουζ σε μορφή stick και απλώνω πιέζοντας ελαφρά. Αν έχω μια πιο ερωτική διάθεση, τότε προσθέτω λίγο περισσότερο χρώμα με το stick.»

Συμβουλή: Για να διατηρηθεί το κρεμώδες χρώμα περισσότερο, εφάρμοσε ένα σταθεροποιητικό spray. Κράτησε το μπουκάλι 20 εκατοστά μακριά από το πρόσωπο σου και σιγουρέψου ότι θα ψεκάσεις και στο πλάι.

Τελείωσε με λίγο κραγιόν
«
Μπορώ να βάλω σωστά το κραγιόν ακόμη κι όταν δεν έχω καθρέφτη. Θα περάσω στα γρήγορα το κραγιόν μου από το κέντρο των χειλών μου ενώ έχω το στόμα ανοιχτό. Έπειτα, θα πιέσω τα χείλη μου για να απαλύνω το χρώμα. Αν πρόκειται για καθημερινή χρήση, ένα πέρασμα είναι ότι πρέπει. Αν, όμως, θέλω περισσότερη λάμψη, τότε θα απλώσω κι άλλες στρώσεις από το κραγιόν.»

6 Συμβουλές μακιγιάζ από την …ειδικό, Tyra Banks!

Πηγή: ediva.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ