Εντυπωσιακό: Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα!

Εντυπωσιακό: Χιόνισε στην έρημο Σαχάρα!

Μπορεί να πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και ακόμα να μην έχουμε δει χιόνια μέσα στην Αθήνα, είδαν όμως στη Σαχάρα! Ναι σωστά διαβάσατε, στην έρημο Σαχάρα. Πρόκειται για το μικρό χωριό Άιν Σέφρα στην Αλγερία, όπου σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εχθές το απόγευμα άρχισε ξαφνικά να χιονίζει για ώρες.

«Όλοι έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν το χιονισμένο τοπίο. Ήταν απίθανο να βλέπεις το χιόνι να πέφτει πάνω στην άμμο και σκέφτηκα αμέσως ότι έπρεπε να τραβήξω φωτογραφίες», είπε στην Daily Mail o Karim Bouchetata, ο οποίος έσπευσε να αιχμαλωτίσει με τον φακό του το φαινόμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας το παράξενο αυτό μετεωρολογικό φαινόμενο σημειώνεται για δεύτερη φορά στην ιστορία. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1979, και πάλι στην ίδια πόλη (η οποία έχει το παρατσούκλι «Πύλη της Ερήμου») είχε σημειωθεί ξανά χιονόπτωση, η οποία ωστόσο είχε διαρκέσει μόλις μισή ώρα.

Υπάρχουν, βέβαια, και φωτογραφίες που κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν ένα χωριό στην έρημο Σαχάρα… ντυμένο στα λευκά.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

 

Close