Συνταγή για ελιόψωμο!

Συνταγή για ελιόψωμο!
Υλικά (για 3 ψωμάκια)

Για τη γέμιση
700 γρ. ελιές, απύρηνες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. δυόσμο, φρέσκο ή αποξηραμένο

Για τη ζύμη

 

1 φλ. σπορέλαιο

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

½  κ.γ. μαγειρική σόδα

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον δυόσμο και μόλις βγάλει το άρωμά του αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το σπορέλαιο. Ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Xωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα σε ορθογώνιο σχήμα, μήκους περίπου 30 εκ. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης σε όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε σε ρολό, κλείνοντας τις άκρες. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω.

Ετοιμάζουμε και τα άλλα δύο, τα βάζουμε στο ίδιο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο, στους 175°C, για 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος ή στο ψυγείο.

Mετατρέψτε τα σε τυρόψωμα βάζοντας φέτα.

Πηγή: tovima.gr