Λαχταριστό ρυζόγαλο φούρνου: Η ελληνική εκδοχή της κρεμ μπρουλέ (Vid)

Λαχταριστό ρυζόγαλο φούρνου: Η ελληνική εκδοχή της κρεμ μπρουλέ (Vid)

H συνταγή είναι του Σύλλογου Γυναικών Κίου «Κιανά έργα», Αργολίδας

Υλικά:
200 γραμμ. ρύζι
1½ φλ. τσαγιού νερό
1 λίτρο κρύο γάλα
2 κ. σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
100 γραμμ. ζάχαρη
λίγη μαστίχα
2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Αφού τραβήξει καλά το νερό του, το ανακατεύουμε με το γάλα και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα. Στο χλιαρό μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυράντοχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί). Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Πηγή: patrinews.gr