Με τι τροφές να αντικαταστήσεις τα γαλακτοκομικά αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη

Με τι τροφές να αντικαταστήσεις τα γαλακτοκομικά αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη

Τα γαλακτοκομικά είναι από τις τροφές που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά, στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να φάνε τυρί, γιαούρτι ή να πιουν γάλα.

Πολλές συνταγές και φαγητά, βέβαια, απαιτούν τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων. Όμως το καλό είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλά υποκατάστατα. Έτσι θα απολαμβάνεις γλυκά ή αλμυρά πιάτα χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικών.

Ορίστε μερικές ιδέες του τι να αντικαταστήσεις με τι:

1. Γάλα ή βουτυρόγαλα: Το καλύτερο υποκατάστατο είναι το γάλα καρύδας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού. Πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για να πάρει τη γεύση του βουτυρογάλακτος.

2. Γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος: Διάλεξε ένα dairy-free γιαούρτι και πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για την κρέμα.

3. Βούτυρο: Διάλεξε μια vegan μαργαρίνη.

Υπάρχει τρόπος λοιπόν να απολαμβάνεις όλα τα φαγητά χωρίς να στερηθείς τίποτα! Βρες τα υποκατάστατα και ξεκίνα το μαγείρεμα!

Πηγή: bovary.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ