Πασχαλινή αβγοσαλάτα!

Πασχαλινή αβγοσαλάτα!

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν, αυτή η σαλάτα είναι μια καλή απάντηση.

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:15′

Χρόνος μαγειρέματος:20′

Έτοιμο σε:35′

Υλικά

6 αβγά βρασμένα (βαμμένα)
2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 μεσαία πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λωρίδες
1 κουτ. σούπας κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
2 κλωναράκια άνηθο
1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
250γρ. μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2-3 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τα αβγά σε φέτες.

Σε σαλατιέρα ανακατεύετε τα αβγά με τα καρότα, την πατάτα, την πιπεριά, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο (κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα), τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε την αβγοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Βάζετε σε μπολ τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρετε πάνω την αβγοσαλάτα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Πηγή:  olivemagazine.gr

Close