Η πιο νόστιμη συνταγή για το γαλακτομπούρεκο της… τεμπέλας!

Η πιο νόστιμη συνταγή για το γαλακτομπούρεκο της… τεμπέλας!
Μην κρίνετε τους ανθρώπους από αυτό που βλέπετε και μην κρίνετε τα γλυκά από αυτό που ακούτε. Εν προκειμένω, θα υπερασπιστούμε την τιμή της πατσαβουρόπιτας που ξέρουμε ότι το όνομά της δεν ηχεί καλά στα αυτιά σας (ούτε και στα δικά μας), ενθουσιάζει όμως τον… ουρανίσκο μας.

Λέγεται έτσι γιατί, αντί να απλώσεις το φύλλο στο ταψί ίσια και ομοιόμορφα, το ζαρώνεις σαν να ήταν πατσαβούρα και μετά ρίχνεις τη γέμιση, χωρίς να σκεπάσεις με άλλο φύλλο την πίτα. Κυκλοφορεί σε γλυκιά και αλμυρή εκδοχή.

Εμείς, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την πατσαβουρόπιτα -γιατί έχουμε αδυναμία στα γλυκά-  η οποία γευστικά θυμίζει γαλακτομπούρεκο, όμως είναι πολύ πιο εύκολη στην προετοιμασία.

Υλικά:
1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Μία πρέζα αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής σε σκόνη

4 αυγά

Κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα αυγά, χτυπήστε τα καλά και έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε μία πρέζα αλάτι.

Με το ηλιέλαιο, λαδώστε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια, αρχίστε να ζαρώνετε ένα ένα τα φύλλα και να τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί, χωρίς όμως να είναι στριμωγμένα. Αφήστε ένα μικρό κενό ανάμεσά τους για να απλώσετε καλύτερα τη γλυκιά γέμιση.

Η πιο νόστιμη συνταγή για το γαλακτομπούρεκο της... τεμπέλας!
Ανακατέψτε το μίγμα που φτιάξατε για λίγα λεπτά ακόμα και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω στα φύλλα αργά. Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, πασπαλίστε την με ροδόνερο.

Αφήστε την πατσαβουρόπιτα να ψηθεί για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Μπορείτε να τη σερβίρετε ζεστή με κανέλα ή ζάχαρη άχνη και να τη συνδυάσετε με παγωτό (κατά προτίμηση βανίλια ή καϊμάκι) για να γίνει πιο δροσερή τώρα που καλοκαιριάζει.

Η πιο νόστιμη συνταγή για το γαλακτομπούρεκο της... τεμπέλας!Πηγή: mama365.gr