Σαλάτα του Καίσαρα, λάιτ!

Σαλάτα του Καίσαρα, λάιτ!

Ιδεώδης ως κύριο πιάτο, πρακτική για γεύμα στο γραφείο ή για ένα πικ νικ, η σαλάτα του Καίσαρα είναι υπέροχη το καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο ελαφριά: δεν περιέχει κρουτόν ή ψωμί και προσθέτει αβοκάντο για πιο ολοκληρωμένη γεύση.

Υλικά:

  • 6 φετούλες μπέικον
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 3 αυγά
  • 2 ντομάτες ή ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Βράστε τα αυγά σκληρά, πλύντε τη σαλάτα, κόψτε ντομάτες, αβοκάντο και κρεμμύδι σε κύβους και ροδέλες
  • Σε τηγάνι, χωρίς λάδι, ροδίστε απαλά το μπέικον
  • Στο ίδιο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε το κοτόπουλο, αφού το κόψετε σε φέτες
  • Τοποθετήστε όμορφα όλα τα υλικά σε πιατέλα
  • Ετοιμάστε την σος: σε μπολάκι αναμείξτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα
  • Περιχύστε τη σαλάτα σας, δοκιμάστε πριν ρίξετε περισσότερο αλάτι