Πατέρας δημιούργησε την απόλυτη εφαρμογή για να βρίσκει πάντα τον γιο του!

Πατέρας δημιούργησε την απόλυτη εφαρμογή για να βρίσκει πάντα τον γιο του!

Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα στο οποίο δεν θέλουμε να απαντήσουμε. Οι δικαιολογίες του τύπου «λυπάμαι για την καθυστέρηση» ή «είδα το μήνυμά σου, αλλά …», δεν υφίστανται πλέον καθώς ένας πατέρας βρήκε τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά δεν μπορούν ν’ αγνοούν τα μηνύματα των γονιών τους!

Ο Νικ Χέμπερτ από το Γουέστ Γουίκχαμ του Λονδίνου είχε κουραστεί να ακούει τον χαρακτηριστικό ήχο του τηλεφώνου, ενώ περίμενε τον γιο του να τον σηκώσει. Ο 13χρονος, ωστόσο, δεν το σήκωνε σχεδόν ποτέ.

Έτσι, ο Νικ έφτιαξε μια εφαρμογή που καθιστούσε αδύνατο στον γιο του να αγνοήσει κλήση ή μήνυμά του. Η εφαρμογή, ReplyASAP, κάνει το smartphone να χτυπά σαν συναγερμός που δεν σταματά μέχρι να απαντηθεί.

«Ο γιος μου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια στο σχολείο Langley Park School for Boys και έχει ένα smartphone. Νόμιζα πως αυτό θα μπορούσε να μας κρατήσει σε επαφή πιο εύκολα, αλλά δεν απέδωσε. Παίζει συνέχεια παιχνίδια και έχει το τηλέφωνο στο αθόρυβο. Αυτό με τρελαίνει», λέει ο Νικ στην Daily Mail.

Ο συναγερμός σταματά μόνο όταν ο παραλήπτης αγγίξει μία από τις επιλογές στην οθόνη: Αναβολή της ειδοποίησης για τρία λεπτά ή ακύρωση της. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα διαβάζεται!

Ο αποστολέας λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί και το ReplyASAP θα του δείξει επίσης εάν η ειδοποίηση έχει αναβληθεί, παραδοθεί ή εκκρεμεί (ίσως λόγω κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο).

Εάν το τηλέφωνο του παραλήπτη είναι απενεργοποιημένο, θα λάβει την ειδοποίηση μόλις ενεργοποιηθεί ξανά.

Το ReplyASAP είναι ήδη διαθέσιμο για συσκευές Android και έρχεται σύντομα και στο iOS. Όμως, στα iPhones ο συναγερμός θα ακούγεται μόνο αν η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο.

Πηγή: newmoney.gr