«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση

«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση

Τα μουσικά τάλεντ σόου κατακλύζουν εδώ και χρόνια τη μικρή οθόνη, γεμίζοντας παράλληλα με υποσχέσεις και όνειρα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Και μπορεί οι νικητές των εν λόγω παιχνιδιών να αποκτούν εφήμερη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς χάνονται έπειτα από λίγο καιρό χωρίς να καταφέρνουν να κάνουν καριέρα.

Με αφορμή το φινάλε του «Rising Star» και τον νικητή Γιάννη Ξανθόπουλο, θυμηθήκαμε όσους κέρδισαν την πρώτη θέση σε τραγουδιστικά ριάλιτι και την πορεία τους.

Όταν μιλάμε για μουσικά τάλεντ σόου… το «Fame Story» έρχεται αμέσως στο μυαλό! Στον πρώτο κύκλο, νικητής αναδείχτηκε ο Νότης Χριστοδούλου, που παρά τις όχι και τόσο καλές φωνητικές του ικανότητες, σήκωσε το τρόπαιο τα οποίο όμως δεν χάρηκε για πολύ. Κυκλοφόρησε μόλις ένα δίσκο και έκτοτε η καριέρα του τελείωσε άδοξα. Η ενασχόληση του με τη μικρή οθόνη κράτησε, επίσης, λίγο αφού μετά την παρουσίαση εκπομπής διακόσμησης, «Σιγά τον πολυέλαιο», και τη συμμετοχή του στο «Δέστε τους», εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.

«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση
Την ίδια μοίρα όμως δεν είχε η νικήτρια του δεύτερου κύκλου, Καλομοίρα Σαράντη. Η αγαπημένη σε όλους Ελληνοαμερικανίδα που ξετρέλανε το κοινό με το σύνθημα «Ήρθες και μας άλλαξες τη μοίρα, Καλομοίρα», και δισκογραφικές επιτυχίες έκανε και την Ελλάδα εκπροσώπησε το 2008 στην Eurovision κατακτώντας την τρίτη θέση και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερη ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως τους Διονύση Σαββόπουλο, Δέσποινα Βανδή. Το γνωστό σε όλους «Καλομοιράκι» έκανε καριέρα όμως και στην TV αφού ο αυθορμητισμός και τα σπαστά της Ελληνικά αγαπήθηκαν όσο τίποτα άλλο. Για τρεις περίπου μήνες είχε τον ρόλο της συμπαρουσιάστριας στην εκπομπή «Πρωινός καφές», πέρασε από το πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Κυριακάτικο σόου «Πιο πολύ την Κυριακή» και παρουσίασε την ελληνική έκδοση του «Big In Japan». Τα επόμενα χρόνια, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένεια και τα παιδιά της, ενώ το τελευταίο διάστημα έκανε ένα ηχηρό come back, παρουσιάζοντας τα backstage του «Rising Star».

Ο τρίτος κατά σειρά νικητής του Fame story ήταν ο Περικλής Στεργιανούδης. Το αγόρι που μεγάλωσε στη Γερμανία, και βγήκε 11 φορές προτεινόμενος στο παιχνίδι εξολοθρεύοντας τους συμπαίκτες του, έκανε κάποιες δισκογραφικές απόπειρες και ένα ντουέτο με την Ειρήνη Μερκούρη αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει στο μουσικό στερέωμα.

Ο «τελευταίος των Μοϊκανών» ή καλύτερα των νικητών του εν λόγω ριάλιτι, δεν ήταν άλλος από τον Λεωνίδα Μπαλάφα. Ο ανατρεπτικός νεαρός κατάφερε να τερματίσει πρώτος στον τέταρτο κύκλο και να κυκλοφορήσει άλμπουμ και singles. Ο ερμηνευτής έχει χαράξει τη δική του πορεία, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και θεωρείται πλέον και ο ίδιος, μία από τις πιο άρτιες φωνές της έντεχνης μουσικής.

«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση
Super Idol

Ήταν το 2004, όταν από το Mega, εξέπεμψε για ένα και μοναδικό κύκλο το Super Idol. Με παρουσιαστή το Θέμη Γεωργαντά και κριτική επιτροπή την Έλενα Κατραβά, τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο και τον εκκεντρικό Ηλία Ψινάκη, σχεδόν κανείς δεν θυμάται τον νικητή. Ο Κύπριος Σταύρος Κωνσταντίνου ήταν αυτός που κατάφερε να «φάει» την πρωτοεμφανιζόμενη τότε Τάμτα και να πάρει το χρυσό. Αν και το πρώτο διάστημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού είχε ως μάνατζερ τον Ηλία Ψινάκη, στην πορεία δεν κατάφερε να κάνει καριέρα περνώντας στην κατηγορία των αφανισμένων νικητών.

Dream Show
Μπορεί να επιβλήθηκε του Κώστα Μαρτάκη και να κέρδισε στο «Dream Show», αλλά η Αμαλία Αυγουστάκη δεν μπόρεσε να χαράξει το δικό της μουσικό δρόμο. Δεν απασχόλησε καθόλου τα μίντια αλλά ούτε και τις δισκογραφικές εταιρίες, κι έτσι χάθηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.  Την κατάρα του νικητή ήρθε να ανατρέψει, ωστόσο, ο Νίκος Οικονομόπουλος. Το παιδί από την Πάτρα έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι και από το 2007, όπου και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στην αν φαν γκατέ του λαϊκού τραγουδιού. Βραβεύσεις, συνεργασίες με σημαντικά ονόματα και μεγάλες επιτυχίες τον χαρακτηρίζουν ενώ οι συναυλίες του σε Ελλάδα και Αμερική είναι sold out.

«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση
Greek Idol
Μπορεί το σόου να στέφθηκε με επιτυχία, αφού τα ηνία της παρουσίασης είχε αναλάβει η Ρούλα Κορομηλά και στις καρέκλες των κριτών είχαν καθίσει οι Έλλη Κοκκίνου, Πέτρος Κωστόπουλος και Κώστας Καπετανίδης,  αλλά οι νικητές μόνο Greek Idols δεν έγιναν. Η πρώτη «εστεμμένη» ήταν η Κύπρια Βαλάντω Τρύφωνος που παρά τις δισκογραφικές απόπειρες, δεν επιβίωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Σίγουρα όμως χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον νικητή, του δεύτερου κύκλου, Παναγιώτη Τσακαλάκο, που μία που ήρθε στο προσκήνιο και μια που έφυγε!

«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση
X-factor

«Έτοιμοι;», έλεγε Σάκης Ρουβάς στην έναρξη κάθε live και το κοινό καθόταν με το τηλεκοντρόλ στο χέρι! Το «X-factor» ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σόου αλλά δεν κατάφερε να χαρίσει λάμψη στους νικητές του. Με εξαίρεση το Λούκα Γιώρκα, τον Ελληνοκύπριο που κέρδισε στον πρώτο κύκλο και κατέκτησε την έβδομη θέση το 2011 στην Eurovision, εκπροσωπώντας τη χώρα μας με το κομμάτι  «Watch My Dance», κανείς άλλος δεν ακολούθησε το παράδειγμά του. Ούτε ο νικητής του δεύτερου κύκλου, Σταύρος Μιχαλακάκος, ούτε του τρίτου, Χάρης Αντωνίου. Την ίδια μοίρα είχε και ο νικητής του τελευταίου κύκλου, που προβλήθηκε από τη συχνότητα του Σκάϊ. Ο Ανδρέας Λέοντας σχολιάστηκε έντονα για το αν θα έπρεπε να είναι ο νικητής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει απασχολήσει καλλιτεχνικά.

«Κατάρα» ή «Ευλογία» η νίκη σε ένα μουσικό τάλεντ σόου; Τι απέγιναν όσοι κέρδισαν την πρώτη θέση
Τhe Voice
Έκανε το ντεμπούτο του, από τη συχνότητα του Ant1, με το Γιώργο Λιάγκα να παρουσιάζει και τις δύο σεζόν και τους Μιχάλη Κουινέλη, Δέσποινα Βανδή, Αντώνη Ρέμο, Μελίνα Ασλανίδου να αναλαμβάνουν χρέη κριτών. Μαρία Έλενα Κυριάκου και Κώστας Αγέρης κερδίζουν το μεγάλο έπαθλο, αλλά δεν καταφέρνουν να κάνουν την καριέρα που τους αναλογούσε. Η Μαρία Έλενα με την αγγελική φωνή συμμετείχε σε κάποια μουσικά σχήματα αλλά και στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, το 2015, χωρίς όμως να καταφέρνει να συνεχίσει το όνειρό της με τον τρόπο που της άξιζε. Ο Κώστας Αγέρης, επίσης, έκανε κάποιες πρόσκαιρες επιτυχίες αλλά τίποτα περισσότερο, ξαφνιάζοντας τον κόσμο που τον υποστήριξε πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο τρίτος κύκλος, που προβλήθηκε στο Σκάι, και ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες, ανακήρυξε νικητή τον Γιάννη Μαργάρη. Εκκεντρικός και με ιδιαίτερη φωνή, δεν έχει απασχολήσει μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Πηγή: koolnews.gr