Τα ζώδια και οι κρυμμένες δυνάμεις του χαρακτήρα τους!             

Τα ζώδια και οι κρυμμένες δυνάμεις του χαρακτήρα τους!             

Συχνά εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να ανακαλύψουμε τα πόσα είμαστε ικανοί να κάνουμε.

Συνηθίζουμε να ζούμε μέσα σε κάποια συγκεκριμένα πλαίσια και δύσκολα μπαίνουμε στην διαδικασία να τα ξεπεράσουμε, να κινηθούμε έξω από αυτά.

Όμως, καθώς στην πλάση και στο σύμπαν δεν υπάρχει στασιμότητα και όλα είναι σε μια διαρκή κίνηση, τα πάντα μεταβάλλονται. Αν λοιπόν εμείς επιμένουμε να μένουμε προσκολλημένοι στην δική μας πραγματικότητα, κάποια στιγμή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, που σκοπό έχει να μας βάλει και πάλι σε διαδικασία εξέλιξης και μεταβολής.

Άλλωστε, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και εξελίσσονται. Αντίστοιχα και μέσα μας πρέπει να γίνονται αλλαγές. Η προσαρμοστικότητα είναι νόμος της φύσης, κανόνας της ζωής. Και ο καθένας μας έχει τη δύναμη να την κάνει. Άλλο αν μερικές φορές του λείπει η προθυμία.

Για παράδειγμα, αν μιλήσεις για αυτοβελτίωση σε κάποιον που ανήκει στα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων Τοξότης) ή στα ζώδια του Αέρα ( Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόος) θα ενθουσιαστεί. Τα ζώδια όμως του Νερού (Καρκίνος, ή Ιχθύες, όχι όμως ο Σκορπιός) ή της Γης ( Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) αντιστέκονται στην αλλαγή, έστω κι αν θα μπορούσε να ήταν προς το καλύτερο. Θα πρέπει να αναγκαστούν από τις καταστάσεις για να την κάνουν. Το καλό είναι ότι τα ζώδια, έχουν το καθένα το δικό του ιδιαίτερο δυναμικό. Αρκεί να μπορέσει να το αναγνωρίσει και να το αξιοποιήσει!

ΚΡΙΟΣ
Κριέ μου, για σένα, το πρώτο από τα ζώδια της Φωτιάς, είναι αναμενόμενο, ότι η ανάπτυξη και η ανανέωση ταιριάζουν με τη φύση σου, καθώς είσαι το ζώδιο της εξέλιξης. Η ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου εκπληρώνει δυνατότητες, που είναι ενσωματωμένες στην ίδια τη φύση σου. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που έχουν μέσα τους ανείπωτες δυνάμεις και χαρίσματα δεν καταφέρνουν να τα εκδηλώσουν για να τα αξιοποιήσουν στη ζωή. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις εδώ, είναι η συνειδητοποίηση των προσωπικών σου δυνατοτήτων. Με το να κατανοήσεις τη φύση σου, θα έρθει η γνώση του δρόμου που μπορείς να ακολουθήσεις για να εξελιχθείς. Αυτός ο δρόμος δεν θα είναι πάντα της εξωτερικής πράξης, όσο μια προσέγγιση στη ζωή, μια νοητική στάση που θα υιοθετήσεις απέναντι στον εαυτό σου και στους άλλους.

Το να συλλάβεις τις νοητικές σου δυνάμεις, να καλλιεργήσεις την ικανότητα να ελέγχεις τις σκέψεις σου, είναι ένα κλειδί ανυπολόγιστης αξίας. Αν μάθεις να ασκείς τον κατάλληλο αυτοέλεγχο, αν καλλιεργείς την αυτοπειθαρχία και αν έχεις κοντά σου τους σωστούς ανθρώπους, που θα σε καθοδηγήσουν για να ξεδιπλώσεις τα χαρίσματά σου, βρίσκεσαι στον δρόμο που οδηγεί στην προσωπική εξέλιξη και ανανέωση.

Είσαι έντονα δραστήριο άτομο και λαχταράς τη διαρκή αλλαγή. Έτσι, σου χρειάζονται διαστήματα ησυχίας και ανάπαυσης. Η ανανέωση των δυνάμεών σου συνδέεται με την κατάλληλη χαλάρωση. Έχει να κάνει με τη δυνατότητα να ηρεμείς το σώμα και να στρέφεις τον νου σου προς την επιθυμητή κατεύθυνση, πιστεύοντας ότι το σύμπαν θα σου φέρει το καλό που επιθυμείς. Το ζήτημά σου δεν είναι τόσο να βρίσκεις ενεργητικότητα και να διατηρείσαι σε καλή υγεία, όσο το να κατευθύνεις αυτή την ενεργητικότητα σε εποικοδομητικές κατευθύνσεις. Σου χρειάζεται μια φιλοσοφία ζωής, μια βάση πνευματικότητας που να σε βοηθήσει. Καθώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον προορισμό της Αλήθειας, αν θα μπεις στο μονοπάτι που διάλεξες και θα το ακολουθήσεις μέχρι τέλους, θα φτάσεις τον στόχο που επιθυμείς. Το μονοπάτι είναι απλό: συνεπάγεται τη σωστή σκέψη, τις σωστές πράξεις και την προθυμία να δεχτείς την καλή σου τύχη.

ΤΑΥΡΟΣ
Εσύ Ταύρε μου, το πρώτο από τα ζώδια της Γης, όταν αναμετράς τον εαυτό σου και σημειώνεις τις ελλείψεις σου σε ορισμένα πεδία εμπειρίας, θέλεις να διορθώσεις τα αδύνατα σημεία σου. Θέλεις να ανυψώσεις συνολικά το επίπεδό σου. Και ο τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι ένας και πρέπει να τον δεις καθαρά. Γιατί, σαν άπιστος Θωμάς, έχεις τάση να κλείνεις τα μάτια τα αυτιά απέναντι σε ορισμένες αλήθειες, μέχρι που αυτές να είναι πια τόσο φανερές, που να μη γίνεται να τις αγνοήσεις.

Θυμήσου το παραμύθι με τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, όπου οι μαγικές λέξεις «Σουσάμι άνοιξε» άνοιγαν την πόρτα για έναν αμύθητο θησαυρό. Ο θησαυρός που αναζητάς συνοψίζεται στο αρχαίο ρητό «Γνώθι σαυτόν». Η αυτογνωσία δεν έχει να κάνει μόνο με την ανανέωση του νου και του σώματος, αλλά και με τις εξωτερικές συνθήκες. Καθώς εξαρτιόμαστε από τους νόμους της φύσης για τη ζωή και την καθημερινότητά μας, αν διαπιστώσεις ότι έχεις έλλειψη σε κάποιο τομέα, αυτό δείχνει ότι κάποια πλευρά της σχέσης σου με τη φύση πρέπει να ενισχυθεί. Έχεις κάποια υστέρηση στην ικανότητά σου να κρίνεις ή να αισθάνεσαι σε συμφωνία με τον νόμο του σύμπαντος. Αν η ζωή σου είναι γεμάτη από περιορισμούς, αν δυσκολεύεσαι να εκφράζεσαι, υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξεις αυτή την αρνητική κατάσταση. Η δύναμη για να αλλάξεις έγκειται στην τέχνη του να σκέφτεσαι σωστά, ώστε το σώμα και το πνεύμα σου να είναι εναρμονισμένα μεταξύ τους.

Σαν Ταύρος, όταν πειστείς ότι είναι απαραίτητη μια αλλαγή, είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα προς τα μπρος. Ανακατευθύνεις τον εαυτό σου στο μονοπάτι της ζωής, αποφασίζοντας να κάνεις εποικοδομητικές τις διαδικασίες της σκέψης σου. Αρνείσαι να εμπλέκεσαι σε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου και τους άλλους. Η ζωή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η καλοτυχία αρχίζει να αντικαθιστά την «γκαντεμιά». Θα μπορούσε αυτό να οφείλεται σε μια αλλαγή της σκέψης σου από το αρνητικό στο θετικό; Ένας Ταύρος είναι σε θέση να το αποδείξει αυτό για τον εαυτό του.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένα από τα σημαντικότερα ατού του Διδύμου είναι η οξύνοιά του. Μάλιστα συχνά ο Δίδυμος αναφέρεται ως ένα από τα πιο έξυπνα ζώδια! Εσύ λοιπόν Δίδυμε, αποφασίζεις ακαριαία. Ωστόσο, εξαιτίας της έμφυτης διττότητας του ζωδίου σου, συχνά αλλάζεις γνώμη προτού να ολοκληρώσεις κάτι. Πάντα θα πρέπει να έχεις επίγνωση της ανάγκης σου για αλλαγή. Αν σου έρθει μια ενδιαφέρουσα έμπνευση ως προς το πώς να αλλάξεις τον εαυτό σου για να ενισχύσεις την επιτυχία σου, τότε αναδιαρθρώνεις το νοητικό σου «σπίτι» και αποφασίζεις την πορεία της δράσης σου.

Ένας Δίδυμος δεν επιτρέπει στους άλλους να πάρουν τα ηνία και να κατευθύνουν τη ζωή του, αλλά θέλει να αποφασίζει μόνος του και να καθορίζει ο ίδιος τους στόχους του. Μπορείς να αναγνωρίσεις καλύτερα από τον καθένα τα ποικίλα ταλέντα σου. Εσύ θα έπρεπε να αποφασίζεις αυτό που θέλεις και να προσαρμόζεις τη δράση σου για να το λάβεις. Αν η υγεία σου αποτελεί ένα θέμα, τώρα ξέρουμε ότι η κατάλληλη διατροφή και η ψυχική υγιεινή μπορούν να επαναδομήσουν ολοκληρωτικά έναν άνθρωπο. Χρειάζεται να ακολουθείς κάθε στιγμή τη μέθοδο της εποικοδομητικής σκέψης. Το ανήσυχο ταμπεραμέντο του Διδύμου θα ωφεληθεί από μια στάση γαλήνιας αναμονής. Το διάβασμα καλής λογοτεχνίας φέρνει αυτή τη γαλήνη του πνεύματος. Πολλά εξαρτώνται από μια τέτοια νοητική στάση και μέσα από αυτή μπορεί να αναδυθεί ένας εντελώς καινούργιος εαυτός. Μια νέα ζωή που να περιλαμβάνει υγεία, ευτυχία και αφθονία.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου μαθαίνουν να μετατρέπουν τα ποικίλα χαρίσματά τους σε οικονομικό κέρδος, πιο εύκολα από πολλούς άλλους αστρολογικούς τύπους, γιατί είναι ιδιαίτερα σβέλτοι στο να αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες και δεν τους λείπει η αυτοπεποίθηση. Η πρωτοβουλία είναι καλή όταν κατευθύνεται σε ένα θετικό δρόμο. Απελευθερώνεσαι από όλες τις σκέψεις του περιορισμού και τις αναστολές, ξεκινώντας με ένα λευκό, άγραφο χαρτί, πάνω στο οποίο μπορείς να γράψεις τα πράγματα που επιθυμείς. Η φύση σου δίνει τις επιθυμίες της καρδιάς σου, όταν υπακούς τους νόμους της. Δεν είναι κάτι μυστηριακό αυτό, απλώς ακολουθεί τις φυσικές αρχές της ζωής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Παρόλο που από μόνος του ο Καρκίνος, καθώς ανήκει στα ζώδια του Νερού, είναι πιθανό να αντιστέκεται στην αλλαγή μέχρι να εξαναγκαστεί σε αυτήν από τις συνθήκες, αν ανήκεις στο συγκεκριμένο ζώδιο, η αστρολογία μπορεί να σου δείξει ότι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μια νέα, πιο αναζωογονητική κατεύθυνση στη ζωή. Μπορείς να ανανεώσεις όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και το περιβάλλον σου. Αλλά πριν το κάνεις αυτό, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις διαδικασίες της σκέψης σου. Να ανανεωθείς ξεκινώντας από την εσωτερική ζωή σου, από το ίδιο το μυαλό σου.

Εφόσον ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα με τριπλή υπόσταση, σωματική, νοητική και πνευματική, είναι καλό καθώς ξεκινάς τη διαδικασία της αυτό-ανανέωσης, να ακολουθείς όσο το δυνατόν πιο πιστά τις συμβουλές και τους κανόνες που έχουν να κάνουν με το φυσικό σου σώμα, όσον αφορά στη διατροφή, στην ανάπαυση και στη σωματική άσκηση. Όταν δεν αντιμετωπίζεις με σεβασμό το «όχημα» της ύπαρξής σου, δηλαδή το σώμα σου, η κακή του κατάσταση επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία και τη νόησή σου. Κι ενώ θα υιοθετείς μια διαφορετική στάση απέναντι στο σώμα σου, πρέπει επίσης να εξετάσεις τις διαδικασίες της σκέψης σου. Θα εκπλαγείς όταν θα μπορέσεις να δεις πραγματικά τι συμβαίνει μέσα στους μυστικούς μηχανισμούς του υποκειμενικού εαυτού σου. Υπάρχουν πολλές αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που θα έπρεπε να αλλάξεις. Οι ψυχίατροι μας λένε ότι έχουμε τη δυνατότητα να τα ανιχνεύσουμε και μέσα από τα όνειρα που βλέπουμε.

Πέρα από αυτά όμως, μπορείς να αρχίσεις εδώ και τώρα να εφαρμόζεις τη φιλοσοφία της σωστής σκέψης. Γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό, όπως αποκαλούνται. Γνωρίζεις πότε τροφοδοτείς μέσα σου σκέψεις ζήλιας και φθόνου. Γνωρίζεις πότε χαμηλώνεις το επίπεδό σου, ενεργώντας ανώριμα ή φοβισμένα. Αντικαθιστώντας, όσο περισσότερο γίνεται τα παιδιάστικα συναισθήματά σου με τα πιο ώριμα, θα ανακαλύψεις ότι, κατά κάποιο μυστηριώδη τρόπο, ολόκληρος ο κόσμος ανταποκρίνεται στην προσπάθειά σου. Το να αποκτήσεις ένα ιδανικό, συνεπάγεται να αρχίσεις να το υλοποιείς, ώστε να επανατοποθετήσεις τη ζωή σου.

ΛΕΩΝ
Ανήκεις και εσύ στα ζώδια της Φωτιάς, φίλε Λέοντα, αλλά όταν ζεις μέσα σε μια παιχνιδιάρικη και ηδονιστική διάθεση απέναντι στη ζωή, χωρίς να κατευθύνεσαι προς ένα συγκριμένο στόχο, αργά ή γρήγορα θα χάσεις το κίνητρο και το ενδιαφέρον σου. Το ζώδιό σου έχει μια τάση προς αυτό. Και τότε μπορεί να επαναστατείς απέναντι στην τόση μονοτονία. Συναισθηματικά μπορεί να αισθάνεσαι ένα κενό, σαν να τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό. Αλλά η αγάπη, όπως και η τροφή, δεν είναι παρά μονάχα δύο από τις ανάγκες του ανθρώπου, για να αισθάνεται ολοκληρωμένος. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να ανεβάσεις το επίπεδο της ζωής σου, αρχίζεις να αποκτάς σοφία μέσα από τη μελέτη του εαυτού σου. Αποκτάς περισσότερη συναίσθηση του τρόπου που λειτουργεί το μυαλό σου, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος. Η ανανέωση του εαυτού σου δεν είναι κάτι που πετυχαίνεται εύκολα. Αλλά από τη στιγμή που θα την καταφέρεις, κάθε φάση της ζωής σου βελτιώνεται.

Όταν μαθαίνεις με ποιο τρόπο το υποσυνείδητο επηρεάζει το συνειδητό κομμάτι σου και είσαι πρόθυμος να δεχτείς τους τρόμους αλλά και τους θησαυρούς του, το σκοτάδι θα φωτιστεί και θα σου αποκαλυφθεί μια καλύτερη πορεία. Καθώς τείνεις να δένεσαι χειροπόδαρα από τις προσωπικές σου προσκολλήσεις, τις αρέσκειες και τις απαρέσκειές σου, πρέπει να το πάρεις απόφαση και να αποκολληθείς από τις περιοριστικές συνήθειες, σχέσεις και σκέψεις. Τότε ο νους σου θα ανακαλύψει ενδιαφέροντα, που αξίζουν περισσότερο. Ο μηχανισμός της σκέψης σου θα επιταχυνθεί και θα φέρει μεγαλύτερη ποικιλία στη ζωή σου.

Καθώς ο εγκέφαλος καθαρίζεται από νέες και θετικές ιδέες και καθώς τα παλιά τραύματα που προκλήθηκαν από τη ζήλια, τον φθόνο και το μίσος επουλώνονται, ο κόσμος σου φωτίζεται και επέρχεται μια φυσική αυτό-ανανέωση. Αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά που ήταν από πάντα παρούσα, αλλά πριν δεν την έβλεπες. Διαπιστώνεις ότι δεν έπαψες να είσαι ο εαυτός σου, αλλά έχεις αναπτύξει μια καλύτερη εκδοχή του, ακόμα κι αν είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Δεν αξίζει μια τέτοια ανανέωση; Κάθε Λέων, με την επιθυμία και την προσπάθειά του, μπορεί να το πετύχει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος, όπως και τα άλλα ζώδια της Γης, θέλεις χειροπιαστά πράγματα, θα πρέπει να δεις κάτι, για να το πιστέψεις. Αν μπορούσες να είχες πίστη, θα ανέβαινες εύκολα σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης αν το ήθελες, αντί να χρειάζεται να αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι μπορεί να υπάρξει ένας νέος τρόπος ζωής, για να προχωρήσεις. Αλλά σου είναι δύσκολο να μην κρίνεις με βάση αποκλειστικά αυτό που συλλαμβάνουν η λογική και οι αισθήσεις σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν προσπαθούν ιδιαίτερα να ανεβάσουν τον εαυτό τους σε ψηλότερο επίπεδο. Είναι ικανοποιημένοι με το να αφήσουν τη φύση να πάρει τον δρόμο της κι εκείνη κάνει αυτό ακριβώς. Αλλά, παρόλο που πρέπει να υποκλινόμαστε μπροστά στη φύση, παρατηρούμε επίσης ότι εκείνη μας υπακούει στον βαθμό που εμείς πρώτοι την υπακούμε. Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι, επειδή οι περισσότεροι αγνοούν τους νόμους της φύσης, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους ίδιους νόμους προς όφελός τους.

Αν ένας Παρθένος θέλει να κάνει εποικοδομητικές αλλαγές στη ζωή του, θα πρέπει να ξεκινήσει με ορισμένες περιστάσεις που είναι ήδη κάτω από τον άμεσο έλεγχό του, ιδίως με τις νοητικές του διεργασίες. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο νους έχει μεγάλη δύναμη. Παρά το ρητό «το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής», αυτή η σάρκα, εφόσον το πνεύμα θέλει πραγματικά, ποτέ δεν είναι τόσο πολύ «ασθενής». Και έχεις δυνατότητα με τη σκέψη σου να ανεβάσεις τη σωματική σου κατάσταση, όπως και να βελτιώσεις τις εξωτερικές σου περιστάσεις.

Καλό είναι να μάθεις να εκτιμάς τους άλλους ανθρώπους και να παραβλέπεις τα ελαττώματά τους. Να μάθεις να εκπέμπεις αγάπη και να χρησιμοποιείς εποικοδομητικά τη λαμπρή σου εξυπνάδα. Ακόμα και η απλή πράξη του να σκέφτεσαι σωστά, αν την εφαρμόζεις καθημερινά, θα αναμορφώσει τη ζωή σου. Μην αποθαρρύνεσαι αν δεν δεις αμέσως αποτελέσματα. Μπορεί να χρειαστούν μήνες, ώσπου να σταθεροποιηθεί ένας νέος τρόπος σκέψης. Μετά από ένα χρόνο πάνω-κάτω, οι αλλαγές θα είναι ολοφάνερες, όχι μόνο σε εσένα, αλλά και στους άλλους.

ΖΥΓΟΣ
Άλλο ένα από τα ζώδια του Αέρα, ο Ζυγός, όταν Ζυγός ξεπερνά τους αυτό-περιορισμούς του, βρίσκεται καθ’ οδόν προς την ανακάλυψη μιας πολύ καλύτερης εκδοχής του εαυτού του και όταν αποκτήσει την επίγνωσή της και καταφύγει στη βοήθειά της, θα δώσει νέο νόημα στη ζωή του. Φαινομενικά όλοι οι άνθρωποι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, όλες τις καταστάσεις που παρουσιάζει η καθημερινή ζωή. Εσύ, σαν Ζυγός, είσαι ικανός να αναπτύξεις έναν πιο εξελιγμένο εαυτό με την ανωτερότητα και την ανιδιοτέλειά σου. Ίσως, σε κάποια απροσδόκητη στιγμή, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι δυνατόν να γυρίσεις τον τροχό της ζωής και να βρεθείς από τα χαμηλά στα ψηλά.

Τα διανοητικά σου χαρίσματα κάνουν αυτή την υπόθεση ευκολότερη απ’ όσο θα πίστευε κανείς. Και ακριβώς τη στιγμή που θα δεις ότι μια τέτοια ανανέωση του εαυτού σου μπορεί να γίνει, έχεις τη δύναμη να πραγματοποιήσεις τη μεταμόρφωση. Με την οξύνοια και την ικανότητά σου να εκφράζεις την ομορφιά, θα πρέπει να ανυπομονείς να αλλάξεις. Μπορείς να επιστρατεύσεις την αποφασιστικότητα να βελτιώσεις τη νοοτροπία και τη στάση σου, δείχνοντας περισσότερο ενδιαφέρον για τους άλλους, φιλία, φροντίδα, υποστήριξη. Μπορείς να αλλάξεις τις διεργασίες της σκέψης σου για να δεις τον κόσμο κάτω από ένα καλύτερο φως. Μην αγχώνεσαι ούτε να εμμένεις στις αδυναμίες και στις αποτυχίες των άλλων. Μάθε να βλέπεις τους λόγους αυτών των περιορισμών, γνωρίζοντας ότι τα εγωιστικά, κακεντρεχή φερσίματα, πολλές φορές προέρχονται από τον τρόπο που μεγάλωσαν αυτά τα άτομα, μέσα στην άγνοια και στην έλλειψη αυτοελέγχου.

Έτσι, μαθαίνεις να μην καταδικάζεις ούτε τους άλλους ούτε τον εαυτό σου, αλλά προσπαθείς να δεις και να ενθαρρύνεις μόνο το καλό. Αποφασίζοντας να βλέπεις εσένα και τους άλλους σε ένα πνεύμα αγάπης, μπορείς να υιοθετήσεις μια πιο χαρούμενη, ενθουσιώδη στάση. Κι εσύ θα γίνεσαι πιο αρεστός και εκείνους θα τους εκτιμάς περισσότερο. Μέσα σε αυτό το πνεύμα της αγάπης, θα επέρχεται μια μεταμόρφωση που θα επηρεάζει όχι μόνο την κοινωνική σου ζωή, αλλά και την ψυχική και σωματική σου ευεξία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αν και συ φίλε Σκορπιέ ανήκεις στα ζώδια του Νερού, αν είσαι χαρακτηριστικός Σκορπιός, έτσι και σου μιλήσουν για την τέχνη της ανανέωσης θα σου ξυπνήσει αμέσως το ενδιαφέρον. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου ξέρουν από ένστικτο αυτό το μυστικό, γιατί κατά βάθος είναι μια αλχημιστική ικανότητα μετουσίωσης. Οι Σκορπιοί είναι γεννημένοι γιατροί και θεραπευτές. Κατανοούν την ανθρώπινη φύση. Έτσι κι εσύ ξέρεις πότε οι άνθρωποι ζουν σύμφωνα με το ανώτερο δυναμικό τους και πότε όχι. Και δεν σου αρέσει να βλέπεις τα άτομα του στενού σου περιβάλλοντος να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και κυρίως των δυνατοτήτων τους. Ενστικτωδώς γνωρίζεις πότε κάποιος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, και γι’ αυτό συχνά φαίνεσαι στους άλλους υπερβολικά επικριτικός και φιλοκατήγορος.

Για να επιτύχεις τα οφέλη της αυτό-ανανέωσης, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσεις να αναμορφώσεις τον εαυτό σου, πριν μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, δουλεύοντας στη δική σου φύση, μαθαίνεις να εφαρμόζεις πάνω σου τη διαδικασία της θετικής σκέψης. Μαθαίνεις την τέχνη του να βλέπεις το καλό στους άλλους ανθρώπους και να το κάνεις να αναδειχθεί. Μαθαίνεις να τιθασεύεις την ενέργειά σου και να τη χρησιμοποιείς σωστά, όπως ένα άλογο δαμάζεται και γίνεται χρήσιμο. Μετά από ένα διάστημα, αυτές οι φυσικές δυνάμεις του Σκορπιού θα ακολουθήσουν τα εποικοδομητικά μονοπάτια που τους έχουν καθοριστεί χωρίς να αποκλίνουν. Αυτό σημαίνει να κατέχεις την ικανότητα να ανανεώσεις τον εαυτό σου, οδηγώντας τον σε μια πιο εκλεπτυσμένη και εξελιγμένη εκδοχή του και να ζήσεις σύμφωνα με το υψηλότερο δυναμικό σου. Συμβολικά μιλώντας, αντί να μείνεις στον σκορπιό, την αρχική μορφή του ζωδίου σου, να αποκτήσεις τα φτερά του φοίνικα, επιλέγοντας να προχωρήσεις στην πιο εξελιγμένη πνευματικά φάση του εαυτού σου.

Όχι μόνο θα μπορέσεις να πετάξεις διανοητικά ή μεταφορικά, αλλά επιπλέον θα ξεπεράσεις τους φυσικούς περιορισμούς σου, δυναμώνοντας το σώμα και βελτιώνοντας τις συνθήκες τις διαβίωσής σου, σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους η αυτό-ανανέωση να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά εσύ, με την εύνοια των άστρων, είσαι γεννημένος για τη μεταμόρφωση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Συνήθως οι πρόσχαροι και πληθωρικοί άνθρωποι, όπως οι Τοξότες που θεωρούνται από τα πιο αισιόδοξα ζώδια, δύσκολα βρίσκουν χρόνο να αναλογιστούν αν χρειάζεται να αλλάξουν κάτι στον εαυτό τους. Η ζωή έχει βέβαια τον τρόπο της να μας οδηγεί εκεί, οπότε ακόμα και για σένα ίσως οι συνθήκες να απαιτήσουν μια αυτοεξέταση, ώστε να παρατηρήσεις πώς τα πήγες με το πέρασμα του χρόνου και πού κατέληξαν οι προηγούμενες προσπάθειες που έκανες στη ζωή σου.

Πιθανόν η υπερβολική ανεμελιά δεν σε άφησε να σκεφτείς σοβαρά ποιος είσαι και πού πας, κάτι που πραγματικά θα σου χρειαζόταν. Στη διάρκεια αυτών των περιόδων, όπου ανακαινίζεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, ανεβαίνεις σε υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας και κάνεις ένα βήμα για να βγεις από κάποια δυσάρεστη κατάσταση, στην οποία είχες την ατυχία να βρεθείς. Τότε είναι που θα έπρεπε να αναλάβεις αυτό το «έργο» του να ανανεώσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, ώστε να κερδίσεις προβάδισμα στη ζωή, αποβάλλοντας τις φθαρμένες ιδέες και αποκτώντας καινούργιες. Όσο νέος κι αν είσαι, κάτι τέτοιο θα σε ωφελήσει.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου έχουν πολύ καθαρό και άμεσο τρόπο σκέψης. Είναι ολοφάνερο από τον τρόπο που οι Τοξότες συζητούν, ότι αντιλαμβάνονται κατευθείαν την αλήθεια και είναι κάθετοι στο να την εκφράζουν. Ενστικτωδώς παρακολουθούν κάθε λέξη και σκέψη. Ό,τι βγαίνει από το στόμα τους έχει απίστευτη δύναμη, είτε για το καλό είτε για το κακό. Έτσι κι εσύ λοιπόν, αν μπαίνεις στον πειρασμό να είσαι απότομος ή επικριτικός, πρέπει να μάθεις την τέχνη της ευγένειας. Να καλλιεργήσεις μια εποικοδομητική νοοτροπία για σένα και τον κόσμο, που να αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής σου, χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του εφικτού.

Βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι θα επιτελέσεις ένα σπουδαίο έργο, αν ελέγξεις την κατώτερη φύση σου και αφήσεις το ανώτερο μέρος του νου σου να κυριαρχήσει στις πράξεις σου. Αυτή είναι η λύση στο θέμα της αυτό-ανανέωσης και για έναν φιλοσοφημένο Τοξότη δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αιγόκερε, το ζώδιό σου, ένα από τα τρία ζώδια της Γης, δεν πείθεται εύκολα για τα πλεονεκτήματα μιας αλλαγής. Έχεις την τάση να ακολουθείς στα τυφλά τον ίδιο δρόμο, μέχρις ότου κάποιο δυσάρεστο συμβάν να σε αναγκάσει να αναγνωρίσεις την ανάγκη για αλλαγή και να ξεβολευτείς από τους καθιερωμένους τρόπους της σκέψης και της δράσης σου. Άλλωστε είναι ανθρώπινη ανάγκη κατά καιρούς να κάνουμε μια «γενική καθαριότητα» σε αυτό το σπίτι που είναι το μυαλό και το σώμα μας. Κι αν αυτό το ζευγάρι, νου και σώματος, λειτουργεί τέλεια και ακτινοβολεί υγεία, είμαστε ουσιαστικά ευτυχισμένοι.

Η μεταμόρφωση για τον Αιγόκερω έγκειται στο να αναπτύξει την αγάπη μέσα στην καρδιά του. Λένε πως πρέπει να αγαπάμε ακόμα κι εκείνους που μας μισούν. Έστω κι αν δεν σε αναγκάζει κανείς να λατρέψεις τις ατέλειες των γύρω σου, επιδίωξε τουλάχιστον να διακρίνεις τα καλά σημεία τους και να αγαπήσεις την πιο βαθιά και αληθινή τους φύση. Όταν οι άνθρωποι μας μεταχειρίζονται άσχημα, δεν μπορούμε να τους αγαπήσουμε παρά μόνο αν δούμε μέσα τους κάτι από τη θεϊκή ουσία, που ούτως ή άλλως υπάρχει εκεί. Όταν διακρίνουμε αυτόν τον πραγματικό εαυτό τους, που πολεμά να φανεί, αναπτύσσουμε τη συμπόνια και ανοίγουμε την καρδιά τους απέναντί τους. Χωρίς αυτό, δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα άξιο λόγου. Δεν μπορείς να ελπίζεις πως θα ανανεώσεις τη ζωή σου. Τουναντίον, με αυτή την αγάπη μπορείς να έχεις ή να κάνεις οτιδήποτε θέλεις. Ίσως αυτό να ακούγεται πολύ βαρύγδουπο, αλλά η αγάπη διώχνει τα εμπόδια, ανοίγει τους δρόμους και κάνει θαύματα. Θεραπεύει, μεταμορφώνει, ανανεώνει, χτίζει, διευρύνει τις διόδους για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σοφία.

Η αγάπη δεν βλέπει σφάλμα ή κακό. Δεν κρίνει την αδυναμία των άλλων, γιατί ξέρει ότι αυτές οι αδυναμίες θα εξαφανιστούν όταν η ψυχή που αγωνίζεται θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της εξέλιξής της. Το δυναμικό μας βρίσκεται πάντα μαζί μας. Κι εσύ, σαν Αιγόκερως, έχεις τη δυνατότητα να βοηθήσεις πολύ ουσιαστικά στο να γεννηθεί και να εξελιχθεί αυτός ο ανώτερος εαυτός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι εκπρόσωποι του ζωδίου, του τελευταίου από τα ζώδια του Αέρα, ενδιαφέρονται για ό,τι έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ανθρώπινου είδους και την καλυτέρευση της ζωής του, οπότε τα θέματα της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής ανανέωσης είναι από τις αγαπημένες «τροφές» για τη σκέψη τους. Κι ακόμα περισσότερο αν μπορούν να τεστάρουν τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις με γνώμονα το τι μπορεί να ταιριάξει στους ίδιους. Παρόλα αυτά, αν είσαι Υδροχόος, δεν πιστεύεις άκριτα οτιδήποτε διαβάσεις. Πριν να το δεχτείς, θα το περάσεις από το κόσκινο του ρεαλισμού σου. Θα το ερευνήσεις, θα το ελέγξεις, θα εξετάσεις κατά πόσον έχει λογική βάση και κυρίως πρακτική εφαρμογή στη ζωή. Και μετά από όλα αυτά, αφού θα του έχεις δώσει το πιστοποιητικό της εγκυρότητας, τότε και μόνον τότε θα το υιοθετήσεις.

Όταν πρόκειται για θέματα όπως η ανανέωση του εαυτού σου μέσα από τον κατάλληλο έλεγχο του σώματος και των συναισθημάτων σου, βρίσκεις αμέτρητες ευκαιρίες στην καθημερινότητα για να φέρεις και να εντάξεις τις αλλαγές στη ζωή σου. Βλέπεις τα ολοφάνερα αποτελέσματα του λανθασμένου τρόπου σκέψης και τις συνέπειες πάνω σου της διαρκούς ανησυχίας, του φόβου και των άλλων σαμποτέρ της ψυχολογικής σου ευεξίας. Πιστεύεις ότι η διαδικασία του να ελέγχεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, φέρνει το καλό και στη δική σου ζωή, αλλά και στων άλλων. Αν ο φόβος και η ανησυχία προξενούν αρρώστιες, τότε η αγάπη, η πίστη και η ελπίδα μπορούν να οδηγήσουν στην ευτυχία και την επιτυχία.

Προσπαθείς να αποτινάζεις τα πέπλα της θλίψης από πάνω σου και από τα πρόσωπα που έχεις κοντά σου, μέσα από την αναγνώριση της ελπίδας και της χαράς, που μπορεί να βρεθεί παντού στο σύμπαν. Κι αυτή είναι η σπουδαία δύναμη που χρειάζεται για την ανανεωτική διαδικασία της ανθρώπινης ζωής. Αν τη χρησιμοποιήσεις συστηματικά, θα αποδειχθεί πως είναι το μαγικό φίλτρο, που θα σου φέρει ζωντάνια, ενεργητικότητα και αισιοδοξία, μεταμορφώνοντας όλη σου την πραγματικότητα και κάνοντάς σε δημιουργό και κύριο του πεπρωμένου σου.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι Ιχθύες έχουν μέσα τους τη δύναμη να ζήσουν όμορφα μέχρι τα γεράματα. Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς, περισσότερο απ’ όλα τα ζώδια βρίσκεσαι σε επαφή με τον υποσυνείδητο νου σου και είσαι ικανός να αντλείς από τα απεριόριστα αποθέματά του, που σου χαρίζουν επιπλέον δύναμη και μακροζωία. Έχεις τη δύναμη να ανανεώνεις το σώμα σου και να διατηρήσεις μια νεανική εμφάνιση σε μεγάλη ηλικία. Και μπορεί όλοι λίγο-πολύ οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ζωδίου, να έχουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να την αξιοποιήσουν, εξαιτίας της υλιστικής στάσης τους στη ζωή. Αντίθετα εσύ κλίνεις προς τη δημιουργική πλευρά της ζυγαριάς και εκμεταλλεύεσαι απόλυτα τα χαρίσματά σου και τις υποκειμενικές συνθήκες σου. Η αληθινή σου τύχη είναι η ικανότητα να έρχεσαι σε επαφή με την εσωτερική σου ενέργεια και στη συνέχεια να διοχετεύεις εξωτερικά αυτή τη δύναμη.

Διαθέτεις το μαγικό κλειδί που ξεκλειδώνει τους θησαυρούς του «εδώ και τώρα». Και το κλειδί αυτό είναι η πνευματική γνώση, το δώρο του σύμπαντος προς τους Ιχθείς. Για να έχεις όμως τη μεγαλύτερη ωφέλεια από το φως της κατανόησης, πρέπει να στρωθείς στη δουλειά, για να εκφράσεις αυτή τη σοφία στην καθημερινή σου ζωή. Αρχικά μπορεί να μην ξέρεις πώς να το κάνεις. Ένας είναι ο τρόπος, μέσα από τη δύναμη της σκέψης και την έκφρασή της σε εξωτερικές πράξεις.

Όλοι ξέρουμε το νόημα των λέξεων «καλό» και «κακό». Πρέπει να αποφασίσεις αμετάκλητα να καλλιεργείς τις καλές σκέψεις μέσα στον νου σου και να απορρίπτεις τις κακές. Πρέπει να μάθεις να οραματίζεσαι τη δύναμη και το θάρρος, την ελπίδα και την πίστη. Να δέχεσαι το σύμπαν σαν ένα φιλικό πεδίο και να ξέρεις ότι η ζωή είναι σύμμαχός σου, στην προσπάθεια να φέρεις στον εαυτό σου την τελειότητα. Να μάθεις να ενδιαφέρεσαι για τους πάντες και τα πάντα, γιατί αυτό συνδέεται στενά με την τελειότητα. Και είναι το μυστικό της αυτό-ανανέωσης, που καταλήγει στην υγεία και την ευτυχία.

Πηγή: astrologos

ΚΛΕΙΣΙΜΟ