To post της εργαζόμενης μαμάς που έγινε viral: «Διανύω 4 χιλιόμετρα στο σπίτι μέχρι να φύγω για τη δουλειά»

To post της εργαζόμενης μαμάς που έγινε viral: «Διανύω 4 χιλιόμετρα στο σπίτι μέχρι να φύγω για τη δουλειά»

Η γλαφυρή περιγραφή ενός συνηθισμένου χαοτικού πρωινού στο σπίτι μιας εργαζόμενης μαμάς, κατά το οποίο πρέπει να ετοιμάσει τα τέσσερα παιδιά της για το σχολείο προκειμένου έπειτα να πάει στη δουλειά της έγινε viral στο διαδίκτυο, κάνοντας χιλιάδες χρήστες να ταυτιστούν μαζί της.

Η Liz Petrone από το Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης δημοσίευσε την ανάρτησή της πριν από 10 μέρες στον λογαριασμό της στο Facebook και έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 14 χιλιάδες like και 3.000 κοινοποιήσεις.

Αν και τα όσα περιγράφει η Liz στον post της φαντάζουν… σουρεαλιστικά σε όσους δεν έχουν παιδιά (ή έχουν μόνο ένα), πολλά από τα λεγόμενά της αντανακλούν με απίστευτη ακρίβεια τις καθημερινές εμπειρίες που ζουν οι πολύτεκνες οικογένειες, γεγονός που εξηγεί τα εκατοντάδες σχόλια συμπαράστασης που έλαβε η ανάρτηση της Νεοϋορκέζας.

«Σήμερα το πρωί ξύπνησα τέσσερα νυσταγμένα ανθρωπάκια», γράφει για τα παιδιά της ηλικίας 12, 11, 7 και 3 ετών.

«Μερικά τα χάιδεψα απαλά, άλλα τα σκούντηξα και σε ένα τράβηξα τα σκεπάσματα και προσπάθησα να το σύρω από το πόδι στο πάτωμα όταν το σκούντημα δεν έπιασε. Δεν είμαι περήφανη γι’ αυτό το τελευταίο. Έστρωσα πέντε κρεβάτια, το ένα δύο φορές επειδή κάποιος τρύπωσε σε αυτό και προσπάθησε να ξανακοιμηθεί. Ίσως ήμουν εγώ αυτή».

Η πολυάσχολη μαμά στη συνέχεια απαριθμεί την τεράστια λίστα με τις δουλειές που πρέπει να ολοκληρώσει μέσα σε ένα τρίωρο, δηλαδή από την ώρα που ξυπνάει στις 6 μέχρι την ώρα που φεύγει για την εργασία της στις 9.00. Αυτές περιλαμβάνουν το ντύσιμο το παιδιών, την υπενθύμιση να πλύνουν τα δόντια τους, το κλείσιμο της τηλεόρασης, το τάισμα του σκύλου, την διαδρομή με το αμάξι σε δύο διαφορετικά σχολεία για να αφήσει τα παιδιά και το πλύσιμο μερικών ρούχων.

Και για όσους πιστεύουν ότι οι παραπάνω δουλειές (η πλειοψηφία των οποίων γίνονται μέσα στο σπίτι) δεν απαιτούν ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια, η Liz τους έχει νέα: σύμφωνα με τον βηματομετρητή που φοράει από το πρωί που ξυπνάει, ώστε να παρακολουθεί την φυσική της κατάσταση, το ατέλειωτο «πήγαινε-έλα» μέσα στο σπίτι και εκτός, ώσπου να καθίσει στις 9.00 στο γραφείο της, ισοδυναμεί με περπάτημα σε απόσταση… 4 χιλιομέτρων.

To post της εργαζόμενης μαμάς που έγινε viral: «Διανύω 4 χιλιόμετρα στο σπίτι μέχρι να φύγω για τη δουλειά»

«Το να διανύεις 4 χιλιόμετρα χωρίς να φτάνεις πουθενά είναι η τέλεια μεταφορά για την κατάσταση που ζούμε σε αυτή τη φάση της ζωής μας», γράφει η ταλαιπωρημένη μαμά, η οποία έκανε αυτή τη δημοσίευση απαντώντας σε όσους αμφισβητούν τον «άθλο» των πολύτεκνων γυναικών που προσπαθούν να ισορροπήσουν οικογένεια και καριέρα.

Πηγή: protothema.gr