Μητέρα που έβαλε τις κόρες της τιμωρία στο πάτωμα καταστήματος υπερασπίζεται την πράξη της

Μητέρα που έβαλε τις κόρες της τιμωρία στο πάτωμα καταστήματος υπερασπίζεται την πράξη της

Μια αυστηρή μαμά που έκανε τον γύρο του κόσμου μετά την αποστολή φωτογραφιών με τις δύο κόρες της να κάθονται στο πάτωμα του σούπερ μάρκετ ως τιμωρία υπερασπίστηκε την πράξη της.

Η Louise Palai, 35 ετών, διέταξε την έξι χρονών Alisa και την επτά χρονών Ebony να κάθονται σιωπηλά μπροστά από το ψυγείο με τα λαχανικά για δέκα λεπτά επειδή σχεδόν χτυπήθηκαν από το καρότσι ενός άλλου αγοραστή.Μετά τις φωτογραφίες των κοριτσιών που αναρτήθηκαν στο Facebook, το θέμα έγινε viral και οι εικόνες προβλήθηκαν και μοιράστηκαν περισσότερες από 10.000 φορές παγκοσμίως.

Η Louise, από το Ilkeston, Derbyshire, λέει ότι έχει λάβει εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από άλλους γονείς καθώς και κριτική από ανθρώπους που της λένε ότι το παρατράβηξε. Η Louise, η οποία έχει επίσης 14χρονη κόρη και μεγαλώνει τα παιδιά της μόνη της, δήλωσε: “Είχα πάρει τα κορίτσια από το σχολείο και τα πήγα στο σούπερ μάρκετ για να πάρω το βραδινό εκείνο το βράδυ. Έτρεχαν και φώναζαν, τους είπα να ηρεμήσουν δυο φορές, αλλά δεν άκουσαν. Τρέχοντας, η Ebony παραλίγο να χτυπηθεί από το καρότσι ενός πελάτη.

Δεν έχασα την ψυχραιμία μου, αλλά δεν μπορούσα να τις αφήσω να συμπεριφέρονται έτσι δημοσίως. Πολύ ήσυχα πήγα κοντά τους, τις έβαλα σε μια πιο ήσυχη περιοχή του καταστήματος στο διάδρομο φρούτων και λαχανικών και τους είπα να καθίσουν. Κοίταζαν η μία την άλλη, αλλά δεν τσακώθηκαν, κάθισαν σταυροπόδι προς τα ράφια με τα κεφάλια τους κάτω. Με κοιτάζαν κάποιοι άνθρωποι γελώντας, αλλά ένας γέρος που είχε δει τα πάντα μου έδωσε ένα νεύμα σαν να έλεγε «καλά έκανες». Έβγαλα μια φωτογραφία τους στο πάτωμα γιατί ήθελα να τους υπενθυμίσω τι θα συμβεί αν συμπεριφερθούν ξανά έτσι δημόσια. Το έκανα μόνο για να τις ηρεμήσω.

Είναι μια τακτική που έχω χρησιμοποιήσει ξανά και λειτουργεί. Αφού είχαν ηρεμήσει, τους εξήγησα γιατί τους είπα να κάτσουν, πάντα εξηγώ γιατί τιμωρούνται. Και οι δύο κατανόησαν και είπαν συγνώμη και στη συνέχεια μου έκαναν μια αγκαλιά – έτσι έμαθαν το μάθημά τους και συνεχίσαμε να ψωνίζουμε.

Είπα σε έναν φίλο μου τι έκανα και σκέφτηκε ότι ήταν υπέροχο – έβαλε την εικόνα στο Facebook και έχει γίνει viral από τότε. Είχα εκατοντάδες θετικά σχόλια από ανθρώπους που έλεγαν ότι είμαι καλός γονέας, και κάποια που μου έλεγαν ότι ντρόπιασα τα παιδιά μου. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Τα θετικά σχόλια υπερτερούν των αρνητικών. Ήξεραν ότι είχαν κάνει λάθος και στη συνέχεια ζήτησαν συγγνώμη και ήταν όλα ωραία.

Νομίζω ότι εάν το παιδί σας είναι άτακτο τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί αμέσως, γιατί αν το κάνει όταν φτάσετε στο σπίτι μπορεί να ξεχάσετε ή το παιδί να ξεχάσει τι έκανε λάθος.

Μεγάλωσα στη δεκαετία του ’80 και η γονική μέριμνα ήταν πολύ πιο αυστηρή τότε.

Δεν χρησιμοποιώ πραγματικά αυτή τη μέθοδο πολύ συχνά μόνο όταν τα παιδιά είναι πραγματικά άτακτα ή έχουν κάνει κάτι λάθος.

Το έχω κάνει ξανά πριν και λειτούργησε, είναι μια καλή μέθοδος – τη βρίσκω καλύτερη από τις φωνές ή το χτύπημα, ποτέ δεν θα το κάνω αυτό.”

Φυσικά, πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν αρνητικά, σχολιάζοντας ότι η συμπεριφορά της Louise απέναντι στα παιδιά της ήταν απαράδεκτη και υπερβολική.

Πηγή: imommy.gr