Έρευνα: Η μέση γυναίκα αλλάζει… σώμα 31 φορές στη ζωή της

Έρευνα: Η μέση γυναίκα αλλάζει… σώμα 31 φορές στη ζωή της

Πόσα πρόσωπα μπορεί να διαθέτει και να παρουσιάζει μία γυναίκα; Προφανώς εξαρτάται από το χαρακτήρα της κάθε μιας. Μία έρευνα, ωστόσο, που αφορά το βάρος, φανέρωσε ότι μία μέση γυναίκα αλλάζει… σώμα 31 φορές στη ζωή της, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται να αλλάξει ισάριθμες φορές, το ελάχιστο, την γκαρνταρόμπα της!

Για τον άντρα ισχύουν πολύ διαφορετικά νούμερα, καθώς ένας μέσος κύριος, αλλάζει βάρος κατά μέσο όρο 24 φορές στη διάρκεια της ζωής του. Για τις γυναίκες, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, το «κλειδί» για τις μεγάλες αλλαγές στο σώμα τους είναι η γέννηση των παιδιών τους και ο… γάμος! Τι συμβαίνει στην τελευταία περίπτωση; Πολύ απλά, πολλές γυναίκες θεωρούν ότι έχουν… δέσε τον… γάιδαρό τους και επαναπαύονται, αφήνοντας το σώμα στο… έλεος των λιπαρών τροφών και όχι μόνο. Μάλιστα, οι αλλαγές επέρχονται αμέσως, καθώς εμφανίζονται κατά τον πρώτο χρόνο του έγγαμου βίου τους.

Για τους ενήλικους άντρες από την άλλη, η βασική αιτία των αλλαγών στο σώμα τους, εκτός από τη φυσική ωρίμανση, είναι το άγχος που προέρχεται από τη δουλειά.

Τα ποσοστά πάντως είναι συντριπτικά. Το 75% των γυναικών αλλάζουν αμέσως την γκαρνταρόμπα τους όταν μετατρέπεται το βάρος τους, σε αντίθεση με τους άνδρες, το 61% των οποίων διατηρούν τα ρούχα τους, ανεξάρτητα με τις αυξομοιώσεις του βάρους τους.
Πηγή: protothema.gr