Οι σαρδέλες αν και φθηνές, είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά παρόλο που είναι μικρά ψάρια και πολλές φορές υποτιμάται η ανεκτίμητη διατροφική τους αξία. Ίσως είναι από τα σπάνια ψάρια που περιέχουν φώσφορο, σελήνιο και συνένζυμο Q10 ενώ η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι υψηλότερη ακόμη και από τα φασόλια.
Η σαρδέλα είναι επίσης πλούσια σε βιταμινη D και σύμπλεγμα βιταμινών Β γεγονός, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αναζωογονεί τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Το έλαιό της χρησιμοποιείται από διάφορες εταιρείες κοσμετολογίας υποσχόμενες νεανικό δέρμα.
Το itrofi προτείνει να προσθέσετε ψάρι στην διατροφή σας, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Προτιμήστε φρέσκα ψάρια όχι κατεψυγμένα, ούτε κονσερβοποιημένα, καθώς όχι μόνο αλλοιώνονται τα συστατικά τους αλλά χάνουν και την θρεπτική τους αξία. Τα μικρά ψάρια είναι πιο θρεπτικά. Ειδικά η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα ευαίσθητο, που ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί τη φρεσκάδα της ενώ αποτελεί ίσως την βάση για μια σωστή διατροφή ιδιαίτερα για τους αθλητές καθώς αποτελεί τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και μέταλλα.
Πηγή: itrofi.gr