Μακάκος όνομα και πράγμα: Αρσενική μαϊμού προσπάθησε να κάνει σεξ με ένα ελάφι! (vid)

Μακάκος όνομα και πράγμα: Αρσενική μαϊμού προσπάθησε να κάνει σεξ με ένα ελάφι! (vid)

Αρσενική μαϊμού μακάκος βιντεοσκοπήθηκε από Ιάπωνες και Γάλλους επιστήμονες να προσπαθεί να ζευγαρώσει διαδοχικά με δύο ελάφια. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση απόπειρας σεξουαλικής επαφής ανάμεσα σε διαφορετικά είδη ζώων και η δεύτερη φορά που κινηματογραφείται κάτι τέτοιο.

Τελικά ο νεαρός μακάκος δεν τα κατάφερε σε καμία από τις δύο προσπάθειές του για συνουσία, αν και εκσπερμάτωσε στην πλάτη του ενός ελαφιού. Παρόλα αυτά, πρόλαβε να αποκτήσει αίσθημα ιδιοκτησίας, καθώς φάνηκε να ζηλεύει, όταν αργότερα άλλες ανταγωνίστριες μαϊμούδες γυρόφερναν τα δύο ελάφια.

Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί και άλλες «αταίριαστες» περιπτώσεις, όπως ελέφαντες να προσπαθούν να ζευγαρώσουν με ρινόκερους, ενυδρίδες με κορμοράνους, φώκιες με πιγκουίνους και χιμπατζήδες με βατράχους.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στη νήσο Γιακουσίμα στα νότια της Ιαπωνίας και οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρί Πελέ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό ζωολογίας «Primates». Παραμένει ασαφές γιατί οι μακάκοι ενίοτε καταφεύγουν σε αυτή τη συμπεριφορά και αν κερδίζουν κάτι. (φωτογραφία από Alexandre Bonnefoy).

Πηγή: newsbeast.gr