Πόσα κιλά βαρύτερα είναι τα ευτυχισμένα ζευγάρια σύμφωνα με την επιστήμη

Πόσα κιλά βαρύτερα είναι τα ευτυχισμένα ζευγάρια σύμφωνα με την επιστήμη

Ο έρωτας κοστίζει σε κιλά σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που φέρει την υπογραφή του Πανεπιστημίου Central Queensland, στη Αυστραλία.

Μελέτη στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά 15.000 άνδρες και γυναίκες, οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα πως τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια τείνουν να ζυγίζουν λίγο περισσότερο από εκείνα που βρίσκονται σε σχέσεις τις οποίες θα χαρακτήριζαν από μέτριες έως κακές.

Συγκεκριμένα, 5,8 κιλά κατά μέσο όρο «βαραίνουν» τους συντρόφους που χαρακτηρίζονται ως «ζευγάρια πουν ζουν την απόλυτη ευτυχία», κάτι που παραδόξως δεν οφείλεται στην κακή διατροφή ή το γεγονός πως είναι δραστήρια. Κάθε άλλο.

Είναι αποδεδειγμένο πως όσοι βρίσκονται σε σταθερές σχέσεις προτιμούν να τρέφονται με περισσότερα φρούτα και λαχανικά από ό,τι οι singles που συχνά πέφτουν στο «αμάρτημα» του πρόχειρου φαγητού.

Ο λόγος που τελικά καταφέρνουν να βάλουν κιλά είναι πολύ απλά το ότι αισθάνονται πλήρεις και ικανοποιημένοι από τη ζωή και τη σχέση τους, με αποτέλεσμα να μην καταπιέζουν τον εαυτό τους για να εντυπωσιάσουν κανέναν. Ο καθένας νιώθει αρεστός και έτσι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να φάει λιγάκι παραπάνω…

Τώρα εξηγούνται όλα!