Αυτή είναι η φωτογραφία που δεν πρέπει να ανεβάσεις ποτέ στα social media

Αυτή είναι η φωτογραφία που δεν πρέπει να ανεβάσεις ποτέ στα social media

Και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό.

Καθημερινά εκατοντάδες φωτογραφίες περνούν από τα timelines μας σε Facebook, Instagram και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Άλλες μας ευχαριστούν, άλλες μας περνούν αδιάφορες, ενώ υπάρχει και εκείνη η κατηγορία φωτογραφιών που κατά κοινή ομολογία καταφέρνει να μας… νευριάσει στη θέα της και μόνο.

Ποια είναι αυτή; Οποιαδήποτε λήψη τραβηγμένη σε γυμναστήριο. Το ότι δεν αγαπάμε να βλέπουμε τέτοιες λήψεις όμως –καθώς προδίδουν διάχυτη φιλαρέσκεια- δεν είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγουμε το συγκεκριμένο είδος αναρτήσεων.

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε πως οι λήψεις γυμναστηρίου φανερώνουν, σύμφωνα με την επιστήμη, ψυχολογικά προβλήματα;

Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου  Μπρουνέλ του Λονδίνου, με επικεφαλής της Dr. Tara Marshal, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία 555 εθελοντών.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, αναρτήσεις που σκοπό έχουν να προσελκύσουν likes και να παρουσιάσουν κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο στην εικόνα, φανερώνουν άτομα με τρομερά χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα οποία πασχίζουν με κάθε δυνατό τρόπο να εντυπωσιάσουν.

Παραδόξως, μόνο να εντυπωσιάσουν δεν καταφέρνουν παρά το γεγονός πως οι διαδικτυακοί τους φίλοι είναι πολύ πιθανό να πατήσουν το πολυπόθητο «μου αρέσει». Ένα κουμπί που σε τέτοιες αναρτήσεις οι χρήστες πατούν –σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα- περισσότερο λόγω λύπησης, παρά θαυμασμού.

Αιτία; Οι φωτογραφίες από το γυμναστήριο αποτελούν ξεκάθαρο σημάδι ανάγκης αυτοπροβολής. Κάτι που έχει άρρηκτα συνδεθεί με πληθώρα ψυχολογικών ευρημάτων.