Το εφιαλτικό δίλεπτο στον αέρα του Alpha και η απόφασή της να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα

Το εφιαλτικό δίλεπτο στον αέρα του Alpha και η απόφασή της να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα

Μαρία Αραμπατζή: Πού χάθηκε η γνωστή δημοσιογράφος;

Μετά από μια αξιόλογη πορεία στην τηλεόραση, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνα τα δυο εφιαλτικά λεπτά στον αέρα του Alpha…

Μαρία Αραμπατζή

Δούλεψε χρόνια ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην Αθήνα, αλλά πλέον η Μαρία Αραμπατζή, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τα δελτία ειδήσεων αλλά κι από την εκπομπή «Ομορφος κόσμος το πρωί» στο Mega, ζει στις Σέρρες, εργάζεται ως επικεφαλής σε τοπικό κανάλι και είναι επτάμισι μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδάκι, καρπό του έρωτά της με τον σύζυγό της, δικηγόρο Ανδρέα Μήτσαινα.

Η Μαρία γεννήθηκε στις Σέρρες στις 10 Οκτωβρίου του 1976. Είναι κόρη του Αθανασίου Αραμπατζή, ο οποίος είναι επίσης δημοσιογράφος αλλά και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ TV του νομού Σερρών.

Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Σερρών και πέρασε στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και φοίτησε, αλλά ποτέ δεν άσκησε το επάγγελμα. Κι αυτό γιατί αφού πήρε το πτυχίο της θέλησε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Τελειώνοντας τις σπουδές της στον χώρο της Δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ, ξεκίνησε σιγά σιγά να εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών, αρχικά ως αρχισυντάκτρια και στη συνέχεια ως παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής.

Ύστερα από το «βάπτισμα του πυρός» στην ιδιαίτερη πατρίδα της ήρθε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται στον Alpha, αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων και ενημερωτικής εκπομπής. Μάλιστα, σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι θυμάται έντονα την πρώτη φορά που παρουσίασε ειδήσεις στο κανάλι της Κάντζας.

«Ενιωθα ότι θα μου κοβόταν η αναπνοή. Ηταν ένα δύσκολο δελτίο, μόνο τίτλοι, χωρίς βίντεο, άρα και χωρίς περιθώριο ανάσας» είχε πει. Επιπλέον είχε περιγράψει τη χειρότερη επαγγελματική της στιγμή, πάλι στον Alpha, όταν παραμονές εκλογών κλήθηκε να παρουσιάσει δελτίο χωρίς κανένα απολύτως βίντεο και καμιά ζωντανή σύνδεση.

«Ηταν τα δύο πιο εφιαλτικά λεπτά της ζωής μου. Θυμάμαι μόνο τη φωνή του σκηνοθέτη να λέει ότι απογειωνόμαστε… χωρίς φτερά!» είχε πει χαρακτηριστικά η ξανθιά δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για τον ΑΝΤ1, όπου ανέλαβε την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, και μετά βρέθηκε στη δημόσια τηλεόραση και συγκεκριμένα στη ΝΕΤ, όπου επιμελούνταν και παρουσίαζε την εκπομπή «Νηστικό αρκούδι» πάνω από δύο χρόνια – μία σεζόν και με τον Δημήτρη Σταρόβα. Η εκπομπή σημείωσε μεγάλη επιτυχία και το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε και αγάπησε τη Μαρία.

Στη συνέχεια την είδαμε στην παρέα του «Ομορφου κόσμου το πρωί», όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αποχώρησε και το τιμόνι της εκπομπής ανέλαβαν ο Νίκος Παπαδάκης, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Κατερίνα Καινούργιου, η Δούκισσα Νομικού και η Μαρία. Λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο σταθμός δεν σκόπευε να εντάξει και πέμπτο άτομο (την Αραμπατζή δηλαδή), αλλά τα δοκιμαστικά της τους έκαναν να αλλάξουν γνώμη.

Τον Αύγουστο του 2012 η γοητευτική anchorwoman εγκατέλειψε την πρωτεύουσα κι επέστρεψε στις Σέρρες, όπου ανέλαβε αντιπρόεδρος Δ.Σ. στον σταθμό του πατέρα της, θέση που είχε η αδελφή της Φωτεινή Αραμπατζή για 10 χρόνια, αλλά εκλέχτηκε βουλευτής της ΝΔ και αποχώρησε.

Τον Φεβρουάριο του 2015 η αδερφή της τής γνώρισε τον δικηγόρο Ανδρέα Μήτσαινα, με σκοπό να αναλάβει κάποια νομικά θέματα του καναλιού. Ο έρωτας μεταξύ τους υπήρξε κεραυνοβόλος και παντρεύτηκαν έπειτα από μόλις οχτώ μήνες σχέσης, στις 10 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο γάμος ήταν να γίνει νωρίτερα, το καλοκαίρι, αλλά εμποδίστηκε από τα capital controls!

Το μυστήριο τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Διονυσίου στο Island στη Βάρκιζα, σε κλειστό κύκλο, με κουμπάρους την καλή φίλη της και πάλαι ποτέ παρουσιάστρια Βάσια Λόη και τους επιχειρηματίες Πάνο Μακρή και Δημήτρη Βιντζηλαίο, που είναι φίλοι του άντρα της. Φέτος η Μαρία κι ο Ανδρέας περιμένουν τον πελαργό και σε λιγότερο από δύο μήνες θα κρατούν στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους, ένα αγοράκι.

Κατά τα άλλα, η Μαρία Αραμπατζή έχει μανία με την καθαριότητα, μεγάλη αδυναμία στις τσάντες και στα παπούτσια και δεν κοιμάται ποτέ ως αργά το πρωί. Εχει φυλάξει τα σχολικά της βιβλία και θυμάται απέξω όλες τις ατάκες των ελληνικών ταινιών, τις οποίες υπεραγαπά.

Πηγή: Espresso – Κλάρα Ασημακοπούλου, zappit.gr