Ένα χωριό στο Πήλιο παντός καιρού

Ένα χωριό στο Πήλιο παντός καιρού

Εκεί που σμίγουν βουνό και θάλασσα

Στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου και σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Βόλο, η Τσαγκαράδα συνδυάζει μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα. «Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων χαίρει απεριόριστης θέας στα νερά του Αιγαίου, και γι αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό της επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες και χωρίζεται σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Ένα χωριό στο Πήλιο παντός καιρού

Η Αγία Παρασκευή, με σήμα κατατεθέν τον αιωνόβιο πλάτανο, είναι η πιο δημοφιλής, η πλατεία των Ταξιαρχών είναι η παλαιότερη, η τρίτη χρονολογικά είναι εκείνη του Αγίου Στεφάνου, ενώ η πλατεία της Αγίας Κυριακής εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της Τσαγκαράδας.

Αν δηλώνετε οπαδοί της πεζοπορίας, μην παραλείψετε να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Τσαγκαράδα, και πιο συγκεκριμένα την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης.

Ένα χωριό στο Πήλιο παντός καιρού

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως οι Φακίστρα, Μυλοπόταμος, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό κ.α.

Πηγή: newsbeast.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ