Η Κατερίνα Παπουτσάκη αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Crohn: «Εχω πρηξίματα, πόνους» (vid)

Η Κατερίνα Παπουτσάκη αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Crohn: «Εχω πρηξίματα, πόνους» (vid)

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, αποκάλυψε η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Thrive με τη Ζέτα Δούκα.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νόσο Crohn από την οποία νόσησε, την περίοδο που υποδυόταν την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη σειρά «Έχω ένα μυστικό», που προβλήθηκε από τον Alpha, αλλά και πώς ξεπέρασε αυτή την τραυματική για την υγεία της περίοδο.

«Γενικά πηγαίνει κι έρχεται αυτό, έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογία. Αυτό προέκυψε τότε με την “Αλίκη” και το ζόρισμα αυτό που είχα υποστεί και ήταν μια τραυματική περίοδος της ζωής μου. Και όταν τελείωσε όλη αυτή η άσχημη περίοδος, σταδιακά άρχισε να φτιάχνει αυτό το πράγμα, οπότε ήταν ξεκάθαρα ψυχοσωματικό. Ήταν βρεθώ σε καταστάσεις δύσκολες και στρεσογόνες, τότε ξαφνικά ξαναβγαίνει αυτό και όταν περάσει αυτή η περίοδος, μειώνεται…», ανάφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Επίσης, η Κατερίνα Παπουτσάκη δεν έκρυψε ότι υπάρχουν στιγμές που βασανίζεται από το αυτοάνοσο νόσημα, επειδή δεν μπορεί να φάει αυτά που θέλει.«Είναι κάτι που με βασανίζει και με ταλαιπωρεί και διατροφικά γιατί δεν μπορώ να φάω ακριβώς αυτά που θα ήθελα γιατί δεν μπορεί να το υποστηρίξει το σώμα μου, έχω πρηξίματα, πόνους κλπ…», είπε η ηθοποιός, η οποία θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας για την παράσταση «Ωνάσης! Τα θέλω όλα».

Τι είναι η νόσος του Crohn
H νόσος του Crohn ή κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου αλλοιώσεις, οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Ονομάσθηκε έτσι προς τιμή του Νεοϋορκέζου γιατρού Burrill Crohn, ο οποίος παρουσίασε το 1932 μαζί με τους συνεργάτες του μια σειρά ασθενών με αυτήν την πάθηση. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα από το στόμα ως τον πρωκτό, προκαλώντας μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων. Προκαλεί κυρίως κοιλιακό άλγος, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή στη χειρότερη περίπτωσή του), εμετό ή απώλεια βάρους.

Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως εξανθήματα στο δέρμα, αρθρίτιδα, φλεγμονή στον οφθαλμό, κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης. Η νόσος του Crohn προκαλείται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβαλλοντικών, ανοσολογικών και βακτηριακών παραγόντων σε γενετικά ευαίσθητα άτομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα

Πηγή: iefimerida.gr