Η συνταγή της Ελεονώρας Μελέτη για υγιεινά μπισκότα με 4 υλικά και μόλις 6 λεπτά προετοιμασία

Η συνταγή της Ελεονώρας Μελέτη για υγιεινά μπισκότα με 4 υλικά και μόλις 6 λεπτά προετοιμασία

Πολλά χρόνια τώρα η Ελεονώρα Μελέτη όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και την άσκηση στην ζωή μας.

Έτσι  και τώρα, η παρουσιάστρια θέλοντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της μας αποκάλυψε, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram, μια υγιεινή εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα φυστικοβούτυρου, που αγαπάει τόσο αυτή, όσο και ο γιος της!

Συγκεκριμένα έγραψε:

Τα μπισκότα έχουν βγει πιο ωραία από εμένα στη φωτογραφία, αλλά κ στη γεύση είναι φανταστικά, έχω όμως τεράστια χαρά που φτιάχνω νοστιμιές κ θέλω να μοιραστώ τη χαρά αυτή αν κ στο συγκεκριμένο καρέ δε φαίνεται γιατί βγήκε καταλάθος. !!! Μα τω θεω αν τα έκανα give away χαμός θα γινόταν, αλλά θα κάνω give away τη συνταγή αύριο στο @byeleonorameleti. Νοικοκυρά μπορεί να μην είμαι η καλύτερη αλλά στη κουζίνα άμα μπω, τα πάω καλά! … βλέπεις από τη προγιαγιά μαρικα μέχρι κ τη μαμά, μη ξεχάσω ΚΑΙ τη πεθερά, χρυσά τα χέρια! Χρυσά! Εγώ επιχείρησα το 2012 να ασχοληθώ, μπακούρα ήμουν, αλλά με τα delivery δεν το χα ποτέ. Μ αρέσει το υγιεινό φαγητό, ας όψεται η ανάγκη… τώρα πλέον το απολαμβάνω… αυτά! Καλό βράδυ! ΥΓ: τα μπισκότα δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν αυγά, δεν έχουν λευκό αλευρι! Έχουν 4 υλικά κ θέλει 6 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα προετοιμασία για να μπει στο φούρνο! #cooking #cookies #mycooking #foodstagram #vegan.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Τα μπισκότα έχουν βγει πιο ωραία από εμένα στη φωτογραφία, αλλά κ στη γεύση είναι φανταστικά, έχω όμως τεράστια χαρά που φτιάχνω νοστιμιές κ θέλω να μοιραστώ τη χαρά αυτή αν κ στο συγκεκριμένο καρέ δε φαίνεται γιατί βγήκε καταλάθος. !!! Μα τω θεω αν τα έκανα give away χαμός θα γινόταν, αλλά θα κάνω give away τη συνταγή αύριο στο @byeleonorameleti. Νοικοκυρά μπορεί να μην είμαι η καλύτερη αλλά στη κουζίνα άμα μπω, τα πάω καλά! … βλέπεις από τη προγιαγιά μαρικα μέχρι κ τη μαμά, μη ξεχάσω ΚΑΙ τη πεθερά, χρυσά τα χέρια! Χρυσά! Εγώ επιχείρησα το 2012 να ασχοληθώ, μπακούρα ήμουν, αλλά με τα delivery δεν το χα ποτέ. Μ αρέσει το υγιεινό φαγητό, ας όψεται η ανάγκη… τώρα πλέον το απολαμβάνω… αυτά! Καλό βράδυ! ΥΓ: τα μπισκότα δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν αυγά, δεν έχουν λευκό αλευρι! Έχουν 4 υλικά κ θέλει 6 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα προετοιμασία για να μπει στο φούρνο! #cooking #cookies #mycooking #foodstagram #vegan

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram) στις


Υλικά:

½ κούπα φιστικοβούτυρο απαλό, χωρίς ζάχαρη

¼ της κούπας σιρόπι σφενδάμου το γνωστό σε πολλούς marple syrup

½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου

¼ της κούπας αλεύρι καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ενιαίο, το παίρνετε να το πλάσετε στα χέρια σας σαν μία μπάλα. Το μυστικό είναι η ζύμη να μην μένει στα χέρια σας, αλλά ταυτόχρονα να είναι απαλή και βελούδινη. Αν η ζύμη κολλάει, ρίξτε τόση ποσότητα από το αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας, ώστε να σταματήσει να κολλάει.

Πλάθετε τα μπισκότα ένα ένα. Η δοσολογία της συνταγής «βγάζει» από 10 έως 12 μπισκότα ανάλογα με το πόσο πλούσια τα θέλετε.

Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ταψί, πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα, ενώ έχετε ήδη βάλει το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς.

Με ένα πιρούνι  πιέζετε ελαφρά τα μπισκότα σε σχήμα «σταυρού» για να τους δώσετε μία πιο παιχνιδιάρικη μορφή.

Βάζετε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήνετε από 10-12 λεπτά. Καλό είναι να ρίχνετε μία ματιά στα μπισκότα σας όσο πλησιάζει ο χρόνος στο τέλος του, γιατί είναι πολύ εύκολο αν τα αφήσετε παραπάνω, να «αρπάξουν» στο κάτω μέρος.

Να ξέρετε πως μόλις βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, αυτά θα είναι αρκετά μαλακά, και αν επιχειρήσετε να τα μετακινήσετε, θα θρυμματιστούν. Αφήστε τα να κρυώσουν  για περίπου 45 λεπτά και θα δείτε ότι θα «δέσουν» από μόνα τους.

Με πληροφορίες από το eleonora.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ